Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Problematika i iskustva HACCP sustava kao analiza opasnosti u proizvodnji i prometu hrane (CROSBI ID 603156)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija

Uršulin-Trstenjak, Natalija ; Vahčić, Nada ; Šušnić, Saša Problematika i iskustva HACCP sustava kao analiza opasnosti u proizvodnji i prometu hrane. Rovinj, 2005. str. 98-98

Podaci o odgovornosti

Uršulin-Trstenjak, Natalija ; Vahčić, Nada ; Šušnić, Saša

hrvatski

Problematika i iskustva HACCP sustava kao analiza opasnosti u proizvodnji i prometu hrane

Osnovni zahtjevi za kontrolu hrane, a odnose se na analizu opasnosti u procesu proizvodnje i prometu hrane dati su u dokumentu FAO/WHO (Codex Alimentarius Comission), FDA (Food and Drug Adiministration) i EU («Directive on the Hygiene of Foodstuffs», No. 93/43/EEC of the Council of June 14, 1993). Današnji sistem kontrole hrane zasniva se na principima koji uključuju praćenje svih procesa nastanka gotovog proizvoda iz čega proizlazi da je odgovornost za kvalitetu i sigurnost hrane na proizvođaču (opredjeljenje za sigurnost hrane, podjela odgovornosti i ovlasti, uspostava komunikacije HACCP tima sa ostalim jedinicama u organizaciji, priprema za izvanredna stanja, osiguravanje sredstava, osposobljavanje i edukacija kadrova ), koji je dužan u svakom trenutku dokumentirano dokazati da je njegov proizvod kvalitetan i zdravstveno ispravan. HACCP sustav je sustav koji će kao sustavna metoda i sustav poredanih operacija i kao sustav vođenja osigurati zdravstveno ispravan proizvod, ako se prihvati kao dinamički proces. S raznim nadzornim aktivnostima, definiranim kao verifikacija, potvrđujemo valjanost HACCP plana i dokazujemo da HACCP sustav djeluje sukladno s postavljenim planom HACCP-a.

HACCP sustav; verifikacija

nije evidentirano

engleski

Problems and experiences as HACCP hazard analysis in the production and distribution of food

nije evidentirano

HACCP system; verification

nije evidentirano

Podaci o prilogu

98-98.

2005.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Rovinj:

Podaci o skupu

II. Hrvatski epidemiološki kongres s međunarodnim sudjelovanjem

predavanje

26.10.2005-29.10.2005

Rovinj, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija