Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

HACCP sustav u mesnoj industriji (CROSBI ID 603263)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija

Uršulin-Trstenjak, Natalija ; Vahčić, Nada ; Marinčić, Snježana HACCP sustav u mesnoj industriji // Kvaliteta i organizacijska kultura : zbornik sažetaka /. Zagreb: Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK), 2005. str. 61-61

Podaci o odgovornosti

Uršulin-Trstenjak, Natalija ; Vahčić, Nada ; Marinčić, Snježana

hrvatski

HACCP sustav u mesnoj industriji

Cilj mesne industrije je proizvodnja za zdravlje potrošača sigurnih i kvalitetnih proizvoda uz optimalno korištenje svojih sveukupnih resursa. Radi osiguranja sigurnosti proizvoda mesna industrija primjenjuje HACCP koncepciju, kojom se sustavno analiziraju sve faze proizvodnog procesa i uvode prevencijske mjere u cilju kontrole cjelokupnog proizvodnog procesa. HACCP se primjenjuje kako bi se osigurala proizvodnja sigurne hrane temeljem otkrivanja specifičnih opasnosti-rizika i primjena mjera za njihovu prevenciju i kontrolu bolje nego što je to slučaj s testiranjem gotovog proizvoda i tradicionalnim metodama kontrole. U izradi HACCP-planova upotrijebljeno je sedam temeljnih načela. Osnovna načela uključuju određivanje opasnosti, identifikaciju kritičnih granica i postupka praćenja tj. monitoringa, određivanje korekcijskih akcij, te verifikacija i vođenje dokumentacije. U slučaju pojave odstupanja od kritičnih točaka, ono se na vrijeme može uočiti i uz poduzimanje odgovarajućih koraka za ponovnu uspostavu kontrole, prije nego potencijalno opasan proizvod dospije do potrošača.

HACCP; mesna industrija; kritična kontrolna točka

nije evidentirano

engleski

HACCP system in meat industry

nije evidentirano

HACCP; meat industry; critical; control point

nije evidentirano

Podaci o prilogu

61-61.

2005.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zagreb: Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK)

Podaci o skupu

6.hrvatska konferencija o kvaliteti

poster

18.05.2005-20.05.2005

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija