Utjecaj veličina sušenja na svojstva tjestenine s jajima (CROSBI ID 480044)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa
Podaci o odgovornosti
Pašičak I ; Ivančević-Linarić B ; Ćurić, Duška
hrvatski
Utjecaj veličina sušenja na svojstva tjestenine s jajima
U ovom radu je provedeno ispitivanje utjecaja veličina sušenja (temperatura sušenja od 40-60 C; vrijeme sušenja od 9-13.5 h) tjestenine s jajima povećane kiselosti tijesta na svojstva gotovog proizvoda (vlažnost tjestenine, senzorska svojstva, svojstva kuhanja, i mikrobiološka ispravnost gotovog proizvoda). Najznačajniji utjecaj na vlažnost tjestenine ima temperatura sušenja (r=-0,8348). Iz rezultata provedenog istraživanja vidljivo je da se minimalnim povećanjem temperature (od 2 C) pri istom vremenu sušenja količina vlage u gotovom proizvodu smanjuje za značajnih 0,5%.
sušenje; tjestenina; kuhanje
nije evidentirano
engleski
Influence of drying parameters on egg-pasta quality
nije evidentirano
drying; pasta; cooking
nije evidentirano
Podaci o prilogu
26-26-x.
1999.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Brašno-kruh '99
Ugarčić-Hardi, Ž.
Osijek:
Podaci o skupu
Second Croatian Congress of Cereal Technologists
predavanje
26.10.1999-29.10.1999
Opatija, Hrvatska