Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj veličina sušenja na svojstva tjestenine s jajima (CROSBI ID 480044)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa

Pašičak I ; Ivančević-Linarić B ; Ćurić, Duška Utjecaj veličina sušenja na svojstva tjestenine s jajima // Brašno-kruh '99 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.). Osijek, 1999. str. 26-26-x

Podaci o odgovornosti

Pašičak I ; Ivančević-Linarić B ; Ćurić, Duška

hrvatski

Utjecaj veličina sušenja na svojstva tjestenine s jajima

U ovom radu je provedeno ispitivanje utjecaja veličina sušenja (temperatura sušenja od 40-60 C; vrijeme sušenja od 9-13.5 h) tjestenine s jajima povećane kiselosti tijesta na svojstva gotovog proizvoda (vlažnost tjestenine, senzorska svojstva, svojstva kuhanja, i mikrobiološka ispravnost gotovog proizvoda). Najznačajniji utjecaj na vlažnost tjestenine ima temperatura sušenja (r=-0,8348). Iz rezultata provedenog istraživanja vidljivo je da se minimalnim povećanjem temperature (od 2 C) pri istom vremenu sušenja količina vlage u gotovom proizvodu smanjuje za značajnih 0,5%.

sušenje; tjestenina; kuhanje

nije evidentirano

engleski

Influence of drying parameters on egg-pasta quality

nije evidentirano

drying; pasta; cooking

nije evidentirano

Podaci o prilogu

26-26-x.

1999.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Brašno-kruh '99

Ugarčić-Hardi, Ž.

Osijek:

Podaci o skupu

Second Croatian Congress of Cereal Technologists

predavanje

26.10.1999-29.10.1999

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

nije evidentirano