Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Želatinizacija kukuruznog škroba u dvopužnom ekstruderu (CROSBI ID 480049)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa

Ćurić, Duška ; Karlović, Damir ; Tripalo, Branko ; Ježek, Damir Želatinizacija kukuruznog škroba u dvopužnom ekstruderu // Brašno-kruh '99 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.). Osijek, 1999. str. 28-28-x

Podaci o odgovornosti

Ćurić, Duška ; Karlović, Damir ; Tripalo, Branko ; Ježek, Damir

hrvatski

Želatinizacija kukuruznog škroba u dvopužnom ekstruderu

Kada nativne granule škroba grijemo u vodi, one bubre i stvaraju pastozne, guste škrobne suspenzije koje se sastoje od visokonabubrenih granula škroba dipergiranih u otopini slobodnih amiloznih molekula izašlih iz granula za vrijeme bubrenja. Temperaturni interval pri kojem se postiže maksimalno bubrenje granula škroba u vodi zove se Temperatura želatinizacije, a promjene viskoziteta škrobne paste tijekom procesa zagrijavanja i hlađenja određuju se pomoću Brabenderovog viskografa

kukuruzni škrob; dvopužni ekstruder; želatinizacija

nije evidentirano

engleski

Gelatinization of corn starch in a twin-screw extruder

nije evidentirano

corn starch; twin-screw extruder; gelatinization

nije evidentirano

Podaci o prilogu

28-28-x.

1999.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Brašno-kruh '99

Ugarčić-Hardi, Ž.

Osijek:

Podaci o skupu

Second Croatian Congress of Cereal Technologists

predavanje

26.10.1999-29.10.1999

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

nije evidentirano