Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Određivanje suhe tvari jogurta primjenom mikrovalova I. Optimizacija Simpleks metodom (CROSBI ID 603867)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija

Vahčić, Nada ; Uršulin-Trstenjak, Natalija ; Mahnet, Stjepan Određivanje suhe tvari jogurta primjenom mikrovalova I. Optimizacija Simpleks metodom // 32. HRVATSKI SIMPOZIJ MLJEKARSKIH STRUČNJAKA. Opatija, 1996. str. 32-32

Podaci o odgovornosti

Vahčić, Nada ; Uršulin-Trstenjak, Natalija ; Mahnet, Stjepan

hrvatski

Određivanje suhe tvari jogurta primjenom mikrovalova I. Optimizacija Simpleks metodom

Za rješenje mnogih inženjerskih problema treba optimizirati polivarijabilne funkcije. Postoji nekoliko metoda optimizacije, a najjednostavnija od njih je Simpleks metoda. Simpleks zapravo predstavlja geometrijsku sliku definiranu brojem točaka (vrhova) koji je za jedan veći od broja dimenzije prostora. Simpleks u tri dimenzije je tetraedar, a u više dimenzija teško se može sagledati. Svrha je sekvencijalne Simpleks metode pokretati simpleks u području optimuma, a odluke potrebne da bi se to postiglo ostvaruju se uz pomoć tz. „pravila“ Simpleks metode. U ovom radu iznesen je primjer Simpleks metoda s četiri faktora (varijable) kao ilustracija te vrlo korisne metode, u iznalaženju optimalnih uvjeta rada mikrovalnog uređaja „Milestone“ MLS-1200 pri određivanju suhe tvari jogurta.

jogurt; mikrovalna sušnica; suha tvar/vlaga; Simpleks metoda

nije evidentirano

engleski

DETERMINATION OF TOTAL SOLIDIS IN YOGURT BY MICROWAVE HEATING I. OPTIMIZATION VIA THE SIMPLEX METHOD

nije evidentirano

yogurt; microwave heating; total solid/water; Simplex method

nije evidentirano

Podaci o prilogu

32-32.

1996.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

32. HRVATSKI SIMPOZIJ MLJEKARSKIH STRUČNJAKA

Opatija:

Podaci o skupu

32. HRVATSKI SIMPOZIJ MLJEKARSKIH STRUČNJAKA

predavanje

28.11.1996-30.11.1996

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija