Određivanje suhe tvari jogurta primjenom mikrovalova I. Optimizacija Simpleks metodom (CROSBI ID 603867)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Vahčić, Nada ; Uršulin-Trstenjak, Natalija ; Mahnet, Stjepan
hrvatski
Određivanje suhe tvari jogurta primjenom mikrovalova I. Optimizacija Simpleks metodom
Za rješenje mnogih inženjerskih problema treba optimizirati polivarijabilne funkcije. Postoji nekoliko metoda optimizacije, a najjednostavnija od njih je Simpleks metoda. Simpleks zapravo predstavlja geometrijsku sliku definiranu brojem točaka (vrhova) koji je za jedan veći od broja dimenzije prostora. Simpleks u tri dimenzije je tetraedar, a u više dimenzija teško se može sagledati. Svrha je sekvencijalne Simpleks metode pokretati simpleks u području optimuma, a odluke potrebne da bi se to postiglo ostvaruju se uz pomoć tz. „pravila“ Simpleks metode. U ovom radu iznesen je primjer Simpleks metoda s četiri faktora (varijable) kao ilustracija te vrlo korisne metode, u iznalaženju optimalnih uvjeta rada mikrovalnog uređaja „Milestone“ MLS-1200 pri određivanju suhe tvari jogurta.
jogurt; mikrovalna sušnica; suha tvar/vlaga; Simpleks metoda
nije evidentirano
engleski
DETERMINATION OF TOTAL SOLIDIS IN YOGURT BY MICROWAVE HEATING I. OPTIMIZATION VIA THE SIMPLEX METHOD
nije evidentirano
yogurt; microwave heating; total solid/water; Simplex method
nije evidentirano
Podaci o prilogu
32-32.
1996.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
32. HRVATSKI SIMPOZIJ MLJEKARSKIH STRUČNJAKA
Opatija:
Podaci o skupu
32. HRVATSKI SIMPOZIJ MLJEKARSKIH STRUČNJAKA
predavanje
28.11.1996-30.11.1996
Opatija, Hrvatska