Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj visokog hidrostatskog tlaka i ultrazvuka visokog intenziteta na svojstva škrobova (CROSBI ID 382595)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Marić, Ivan Utjecaj visokog hidrostatskog tlaka i ultrazvuka visokog intenziteta na svojstva škrobova / Ćurić, Duška (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2013

Podaci o odgovornosti

Marić, Ivan

Ćurić, Duška

hrvatski

Utjecaj visokog hidrostatskog tlaka i ultrazvuka visokog intenziteta na svojstva škrobova

Škrob je najzastupljeniji ugljikohidrat u žitaricama i jedan je od najraširenijih polimera u prirodi. Nalazi se u velikom broju namirnica koje se svakodnevno konzumiraju. U prehrambenoj industriji škrob se koristi, prvenstveno zbog svoje sposobnosti zgušnjavanja ili vezivanja. Obradom hrane netoplinskim tehnologijama kao što su visoki hidrostatski tlak i ultrazvuk visokog intenziteta, mogu se dobiti poželjna svojstva škrobova ili namirnica koje sadrže škrobove uz smanjenu potrošnju energije i u kraćem vremenu. U ovom radu su prikazani utjecaji visokog hidrostatskog tlaka i ultrazvuka visokog intenziteta na svojstva škrobova.

visoki hidrostatski tlak; ultrazvuk visokog intenziteta; škrob

nije evidentirano

engleski

The effect of high hydrostatic pressure and high intensity ultrasound on the properties of starches

nije evidentirano

high hydrostatic pressure; high intensity ultrasound; starch

nije evidentirano

Podaci o izdanju

30

27.02.2013.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija