Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Ispitivanje boje i teksture voćnog jogura s kandiranom korom mandarine (CROSBI ID 383704)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Burić, Barbara Ispitivanje boje i teksture voćnog jogura s kandiranom korom mandarine / Levaj, Branka (mentor); Repajić, Maja (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2013

Podaci o odgovornosti

Burić, Barbara

Levaj, Branka

Repajić, Maja

hrvatski

Ispitivanje boje i teksture voćnog jogura s kandiranom korom mandarine

U ovom radu provedena su ispitivanja na svježoj i kandiranoj kori madarine te je ispitan utjecaj dodane kandirane kore i šećera na viskoznost i boju jogurta. Jogurti sa kandiranom korom su pripremljeni od 3 vrste jogurta različitog udjela mliječne masti (0, 1%, 1, 65% i 3, 2%) u kombinaciji s 15 g, 20 g i 25 g kandirane kore i bez ili s 2g i 4g šećera. Eksperimetalno je određeno da kandirana kora ima znatno više suhe tvari i šećera, ali manju ukupnu kiselost, manje ukupnih fenola, manje ukupnih karotenoida, manji antioksidativni kapacitet, te manje flavonoida od svježe kore. Najveće vrijednosti viskoznosti pokazuju jogurti sa najmanjim postotkom mliječne masti od 0, 1% i najviše dodane kandirane kore i šećera dok najmanje vrijednosti viskoznosti pokazuju jogurti s 3, 2% mliječne masti i s manje dodane kandirane kore i šećera. Mjerenjem boje na kolorimetru vidi se da najtamnije obojenje pokazuju uzorci s 0, 1% mliječne masti i s većim udjelom kandirane kore, a najslabije obojenje uzorci s 3, 2% mliječne masti i s malim udjelom kandirane kore.

jogurt ; kandirana kora ; šećer ; viskoznost ; boja

nije evidentirano

engleski

Analysing color and texture of yogurt with candied tangerine peel

nije evidentirano

yogurt ; candied fruit ; sugar ; viscosity ; color

nije evidentirano

Podaci o izdanju

36

27.02.2013.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija