Određivanje polifenolnih spojeva u bijelom vinu (CROSBI ID 384088)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Petrušić, Gabrijela
Kovačević Ganić, Karin
hrvatski
Određivanje polifenolnih spojeva u bijelom vinu
Polifenolni spojevi jedni su od najznačajnijih sastojaka vina i direktno su povezani sa bojom, trpkoćom, gorčinom i antioksidacijskim karakteristikama, poznatim po pozitivnom utjecaju na zdravlje. Cilj ovog rada bio je odrediti polifenolni sastav vina Malvazija istarska. Uzorci vina proizvedeni su iz grožđa uzgojenog na četiri različita tla (crveno, crno, sivo i bijelo). Uzorci su analizirani tehnikom tekućinske kromatografije visoke djelotvornosti (HPLC) uz PDA detektor. Rezultati istraživanja pokazuju da je udio polifenolnih spojeva najveći u uzorku vino 4 sa sivog tla.
polifenoli; HPLC; aroma
nije evidentirano
engleski
Determination polyphenols in white wine
nije evidentirano
polyophenols; HPLC; flavour
nije evidentirano
Podaci o izdanju
30
13.09.2013.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb