Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Određivanje polifenolnih spojeva u bijelom vinu (CROSBI ID 384088)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Petrušić, Gabrijela Određivanje polifenolnih spojeva u bijelom vinu / Kovačević Ganić, Karin (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2013

Podaci o odgovornosti

Petrušić, Gabrijela

Kovačević Ganić, Karin

hrvatski

Određivanje polifenolnih spojeva u bijelom vinu

Polifenolni spojevi jedni su od najznačajnijih sastojaka vina i direktno su povezani sa bojom, trpkoćom, gorčinom i antioksidacijskim karakteristikama, poznatim po pozitivnom utjecaju na zdravlje. Cilj ovog rada bio je odrediti polifenolni sastav vina Malvazija istarska. Uzorci vina proizvedeni su iz grožđa uzgojenog na četiri različita tla (crveno, crno, sivo i bijelo). Uzorci su analizirani tehnikom tekućinske kromatografije visoke djelotvornosti (HPLC) uz PDA detektor. Rezultati istraživanja pokazuju da je udio polifenolnih spojeva najveći u uzorku vino 4 sa sivog tla.

polifenoli; HPLC; aroma

nije evidentirano

engleski

Determination polyphenols in white wine

nije evidentirano

polyophenols; HPLC; flavour

nije evidentirano

Podaci o izdanju

30

13.09.2013.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija