Priprava i karakterizacija živinih(II) spojeva odabranih piridin- i pirazin-dikarboksilnih kiselina (CROSBI ID 334519)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Šestan, Marijana
Popović, Zora
Soldin, Željka
hrvatski
Priprava i karakterizacija živinih(II) spojeva odabranih piridin- i pirazin-dikarboksilnih kiselina
Proučavane su reakcije živina(II) acetata i klorida s dipikolinskom kiselinom (piridin-2,6-dikarboksilna kiselina, dipicH_2) i kinolinskom kiselinom (piridi-2,3-dikarboksilna kiselina, kinH_2) u ekvimolarnom omjeru. Spojevi su identificirani kemijskom analizom i okarakterizirani infracrvenom spektroskopijom.
piridin-dikarboksilne kiseline; živini(II) spojevi; infracrvena spektroskopija; kristalna i molekulska struktura
nije evidentirano
engleski
Preparation and characterisation of the mercury(II) compounds with selected pyridine- and pyrazine-dicarboxylic acids
nije evidentirano
pyridine-dicarboxylic acids; mercury(II) complexes; infrared spectroscopy; crystal and molecular structure
nije evidentirano
Podaci o izdanju
67
28.09.2001.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb
Zagreb