Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

ANTIMIKROBNO DJELOVANJE PRIRODNE MIKROBNE POPULACIJE IZ KRČKOG SIRA (CROSBI ID 391069)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Sečen, Marina ANTIMIKROBNO DJELOVANJE PRIRODNE MIKROBNE POPULACIJE IZ KRČKOG SIRA / Frece, Jadranka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2013

Podaci o odgovornosti

Sečen, Marina

Frece, Jadranka

hrvatski

ANTIMIKROBNO DJELOVANJE PRIRODNE MIKROBNE POPULACIJE IZ KRČKOG SIRA

Svrha ovog rada bila je izolirati autohtonu mikrobnu populaciju iz uzoraka krčkog sira proizvedenih na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (OPG) otoka Krka. Provedena je izolacija i identifikacija autohtone mikrobne populacije u krčkom siru. Korištenjem klasičnih mikrobioloških i biokemijskih metoda identifikacije ustanovljena je prisutnost slijedećih bakterijskih vrsta: Lactobacillus brevis i Pediococcus acidilactici. Ovi bakterijski izolati pokazali su antimikrobnu aktivnost prema test mikroorganizmima (Salmonella sp., Lysteria monocytogenes, Staphylococcus aureus i Escherichia coli), najčešćim konataminantima u hrani. Prevladavale su i bakterije iz roda Staphylococcus.

krčki sir; autohtona mikrobna populacija; antimikrobna aktivnost

nije evidentirano

engleski

ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF NATURAL MICROBIAL POPULATIOS IN CHEESE FROM KRK

nije evidentirano

cheese from Krk; indigenous microbial populations; antimicrobial activity

nije evidentirano

Podaci o izdanju

27

06.09.2013.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija