Fenolni sastav i antioksidacijska aktivnost u jabukama tijekom skladištenja (CROSBI ID 393453)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Jauk, Natalija
Levaj, Branka
Vidrih, Rajko
hrvatski
Fenolni sastav i antioksidacijska aktivnost u jabukama tijekom skladištenja
Jabuke sorte 'Aroma' su za prvi eksperiment tijekom rasta bile tretirane dodatnim količinama dušika, kombinacijom kalcija i dušika te dodatnim količinama kalcija. Tako tretirane jabuke su ubrane i skladištene u hladnjači na 3-4°C te zatim na 20°C kako bi se stimulirali prodajni uvjeti. Tijekom eksperimenta se željelo uvidjeti kako skladišni uvjeti utječu na promjenu ukupnih fenola, ukupnih flavonoida i antioksidacijsku aktivnost u različito tretiranim jabukama. Za drugi dio eksperimenta također su korištene jabuke sorte 'Aroma' koje su tijekom berbe sortirane u tri stupnja zrelosti i skladištenje u normalnoj atmosferi i ULO atmosferi na temperaturama 3-4°C i 20°C. Svrha eksperimenta bila je uvidjeti promjene ukupnih fenola, ukupnih flavonoida i antioksidacijske aktivnosti u odnosu na uvjete skladištenja jabuka različitog stupnja zrelosti.
ukupni fenoli; ukupni flavonoidi; antioksidacijska aktivnost; jabuka sorte 'Aroma'
nije evidentirano
engleski
Phenolic composition and antioxidant activity in apples during storage
nije evidentirano
total phenols; total flavonoids; antioxidant activity; apple cv. 'Aroma'
nije evidentirano
Podaci o izdanju
55
24.09.2014.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb