Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Validacija HPLC metode za određivanje antocijana u crnom vinu (CROSBI ID 395737)

Ocjenski rad | diplomski rad

Bebek, Iva Validacija HPLC metode za određivanje antocijana u crnom vinu / Kovačević Ganić, Karin (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2010

Podaci o odgovornosti

Bebek, Iva

Kovačević Ganić, Karin

hrvatski

Validacija HPLC metode za određivanje antocijana u crnom vinu

Udio antocijana značajan je prilokom karakterizacije i klasifikacije vinove loze. Tekućinska kromatografija visoke djelotvornosti pokazala se kao jedna od najboljih metoda za određivanje udjela antocijana u vinu. Cilj ovog rada bila je validacija HPLC metode za određivanje udjela antocijana u crnom vinu. Tijekom validacije ispitivani su ključni parametri: selektivnost, preciznost, linearnost, granica dokazivanja i granica kvantifikacije te robustnost navedene metode. Validacija HPLC metode za određivanje udjela antocijana u crnom vinu dokazala je da metoda zadovoljava sve postavljene kriterije te se kao takva smatra prikladnom za predviđenu namjenu.

antocijani; HPLC; validacija

nije evidentirano

engleski

Validation of HPLC method for determination of anthocyanin content in red wine

nije evidentirano

anthocyanins; HPLC; validation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

58

01.12.2010.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija