Validacija HPLC metode za određivanje antocijana u crnom vinu (CROSBI ID 395737)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Bebek, Iva
Kovačević Ganić, Karin
hrvatski
Validacija HPLC metode za određivanje antocijana u crnom vinu
Udio antocijana značajan je prilokom karakterizacije i klasifikacije vinove loze. Tekućinska kromatografija visoke djelotvornosti pokazala se kao jedna od najboljih metoda za određivanje udjela antocijana u vinu. Cilj ovog rada bila je validacija HPLC metode za određivanje udjela antocijana u crnom vinu. Tijekom validacije ispitivani su ključni parametri: selektivnost, preciznost, linearnost, granica dokazivanja i granica kvantifikacije te robustnost navedene metode. Validacija HPLC metode za određivanje udjela antocijana u crnom vinu dokazala je da metoda zadovoljava sve postavljene kriterije te se kao takva smatra prikladnom za predviđenu namjenu.
antocijani; HPLC; validacija
nije evidentirano
engleski
Validation of HPLC method for determination of anthocyanin content in red wine
nije evidentirano
anthocyanins; HPLC; validation
nije evidentirano
Podaci o izdanju
58
01.12.2010.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb