Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Validacija HPLC metode za određivanje biogenih amina u vinu (CROSBI ID 395740)

Ocjenski rad | diplomski rad

Malinarić, Mirna Validacija HPLC metode za određivanje biogenih amina u vinu / Kovačević Ganić, Karin (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2011

Podaci o odgovornosti

Malinarić, Mirna

Kovačević Ganić, Karin

hrvatski

Validacija HPLC metode za određivanje biogenih amina u vinu

Određivanje biogenih amina u vinu važno je zbog toksikoloških implikacija koje mogu biti izazvane njihovom konzumacijom, kao i zbog povezanosti njihove koncentracije u vinu s lošim higijenskim uvjetima tijekom procesa vinifikacije. Među brojnim metodama razvijenim u tu svrhu, najčešće se koriste HPLC metode s derivatizacijom i fluorimetrijskom detekcijom. Cilj ovog rada bila je validacija takve HPLC metode za određivanje udjela biogenih amina u crnom vinu. Tijekom validacije ispitivani su sljedeći parametri: selektivnost, preciznost, linearnost, granica dokazivanja i granica kvantifikacije. Postupak validacije je pokazao da metoda, iako osjetljiva, zadovoljava postavljene zahtjeve i smatra se prikladnom za predviđenu svrhu.

biogeni amini; HPLC; validacija

nije evidentirano

engleski

Validation of HPLC method for determination of biogenic amines content in wine

nije evidentirano

biogenic amines; HPLC; validation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

46

20.05.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija