Proizvodnja i analitika osnovnih parametara kakvoće domaćeg bijelog vina Hrvatskog zagorja (CROSBI ID 397490)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Jakopec, Marta
Zechner-Krpan, Vesna
hrvatski
Proizvodnja i analitika osnovnih parametara kakvoće domaćeg bijelog vina Hrvatskog zagorja
Cilj završnog rada bio je proizvesti i analizirati domaće bijelo vino podrijetlom iz privatne obiteljske vinarije Ilčić, Hrvatsko zagorje. U analitičko-kemijskom laboratoriju Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta analizirani su osnovni parametri kakvoće proizvedenog domaćeg vina pomoću aparatura za određivanje šećera, alkohola, sumpora i kiselina, tankoslojne kromatografije za određivanje jabučne, limunske i vinske kiseline te enzimskog kita za određivanje glicerola. Rezultati analiziranog domaćeg bijelog vina su u skladu s vrijednostima Pravilnika o vinu iz 1996. godine.
bijelo vino; kemijska analiza; proizvodnja bijelih vina; tankoslojna kromatografija
nije evidentirano
engleski
Production and basic quality parameters analyses of domestic white wine from Hrvatsko zagorje
nije evidentirano
chemical analyses; TLC; white wine; white wine production
nije evidentirano
Podaci o izdanju
36
10.09.2015.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb