Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Karakterizacija i genetička identifikacija djevičanskih maslinovih ulja sorti oblica i leccino u dalmatinskim maslinicima (CROSBI ID 399108)

Ocjenski rad | doktorska disertacija

Jukić Špika, Maja Karakterizacija i genetička identifikacija djevičanskih maslinovih ulja sorti oblica i leccino u dalmatinskim maslinicima / Škevin, Dubravka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2015

Podaci o odgovornosti

Jukić Špika, Maja

Škevin, Dubravka

hrvatski

Karakterizacija i genetička identifikacija djevičanskih maslinovih ulja sorti oblica i leccino u dalmatinskim maslinicima

Cilj ovog istraživanja bio je odrediti udio bioaktivnih komponenata, senzorske karakteristike i oksidacijsku stabilnost djevičanskih maslinovih ulja autohtone sorte oblice i sorte leccino uzgajanih na području srednje Dalmacije. Ispitane su promjene sastava i svojstava u uljima koje nastaju pod utjecajem okolišnih čimbenika, stupnja zrelosti plodova maslina te postupka filtracije. Cilj rada također je bio i utvrditi genetičke profile ispitivanih sortnih djevičanskih maslinovih ulja te procijeniti mogućnost sljedivosti djevičanskog maslinovog ulja pomoću mikrosatelitnih biljega.

djevičansko maslinovo ulje; masne kiseline; tokoferoli; fenolne tvari; senzorska svojstva; oksidacijska stabilnost; DNA mikrosateliti

nije evidentirano

engleski

Characterization and genetic identification of Oblica and Leccino virgin olive oils from Dalmatian olive orchards

nije evidentirano

virgin olive oil; fatty acids; tocopherols; phenolic compounds; sensory properties; oxidative stability; DNA microsatellites

nije evidentirano

Podaci o izdanju

153

16.07.2015.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija