Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

PROIZVODNJA TEKILE (CROSBI ID 401878)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Koropatnicki, Kristina PROIZVODNJA TEKILE / Stanzer, Damir (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2015

Podaci o odgovornosti

Koropatnicki, Kristina

Stanzer, Damir

hrvatski

PROIZVODNJA TEKILE

Tekila je jako alkoholno piće porijeklom iz Meksika, savezne države Jalisco koje se proizvodi destilacijom fermentiranog soka kuhane biljke agave. Postoji više vrsta biljke agave koje se koriste u različite svrhe, a za proizvodnju tekile koristi se Agava tequilana Weber, plavi varijetet. Agava se sastoji od dva dijela, velikih listova sa bodljama te tijela, odnosno stabljike koji se kuha kako bi se dobio sok za proizvodnju tekile. Nakon kuhanja slijede procesi mljevenja, fermentacije i destilacije kako bi se dobio konačni proizvod, tekila. Za organoleptička svojstva tekile odgovorni su primarni i sekundarni produkti koji nastaju tijekom kuhanja agave i fermentacije agavine sladovine pomoću kvasca. U ovom završnom radu detaljno su objašnjeni procesi i različiti uvjeti odvijanja tih procesa, kao i njihovi ishodi s krajnjim ciljem upoznavanja procesa proizvodnje tekile.

agava; tekila; kuhanje; fermentacija; destilacija

nije evidentirano

engleski

PRODUCTION OF TEQUILA

nije evidentirano

agave; tequila; cooking (steaming); fermentation; destillation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

37

01.09.2015.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija, Prehrambena tehnologija