Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na kvalitetu obranog mlijeka (CROSBI ID 401964)

Ocjenski rad | diplomski rad

Mihaljević, Ivan Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na kvalitetu obranog mlijeka / Božanić, Rajka (mentor); Barukčić, Irena (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2014

Podaci o odgovornosti

Mihaljević, Ivan

Božanić, Rajka

Barukčić, Irena

hrvatski

Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na kvalitetu obranog mlijeka

Svrha ovog rada bila je ispitati utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na fizikalna i senozroska svojstav obranog mlijeka te utjecaj na mikrobiološku kvalitetu obranog mlijeka. Uzorci mliejka su tretirani ultrazvukom s ciklusom od 100% i 805 kroz 10, 15 i 20 minuta. U ispitivanjima je korišten ultrazvuk visokog intenziteta i sonda promjera 12, 7 mm. Mikrobiološka kvaliteta mlijeka određivana je mjerenjem ukupnog broja bakterija, koliformnih bakterija te kvasaca i plijesni. Svi dobiveni rezultati su uspoređivani s rezultatima pasteriziranog mlijeka. Rezultati nisu pokazali visoku djelotvornost ultrazvuka na inaktivaciju mikroorganizama. Svi uzroci tretirani ultrazvukom su bili lošije ocijenjeni od netretiranog i pasteriziranog mlijeka.

ultrazvuk ; mlijeko ; kvaliteta

nije evidentirano

engleski

Imapct of high intensity ultrasound on the quality of skim milk

nije evidentirano

ultrasound ; milk ; quality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

54

23.09.2014.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija