Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

OPTIMIRANJE PROIZVODNJE ALBUMINSKOG SIRA TIPA RICOTTA I DESERATA NA BAZI TOG SIRA (CROSBI ID 401974)

Ocjenski rad | diplomski rad

Zubović, Marija OPTIMIRANJE PROIZVODNJE ALBUMINSKOG SIRA TIPA RICOTTA I DESERATA NA BAZI TOG SIRA / Božanić, Rajka (mentor); Barukčić, Irena (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2015

Podaci o odgovornosti

Zubović, Marija

Božanić, Rajka

Barukčić, Irena

hrvatski

OPTIMIRANJE PROIZVODNJE ALBUMINSKOG SIRA TIPA RICOTTA I DESERATA NA BAZI TOG SIRA

Albuminski sir tipa Ricotta se tradicionalno proizvodi od slatke sirutke zaostale nakon proizvodnje sirišnih sireva uz dodatak do 10 % mlijeka. Dobiveni sir je bijele boje, izrazito mliječnog okusa i mekane konzistencije. U ovom radu cilj je bio proizvesti deserte na bazi takvog sira s dodacima. Prva faze ovog rada se sastojala od optimiranja proizvodnje albuminskog sira tipa Ricotta pri čemu je izabran najbolji uzorak. Najboljim uzorkom se pokazao onaj s 10 % mlijeka, uz dodatak 0, 4 g/L CaCl2, zakiseljen s octenom kiselinom. U drugoj fazi rada proizvedeni su deserti u dvije linije proizvodnje, u čokoladnoj i jagodnoj varijanti. Na najboljim desertima su provedene analize kemijskog sastava, senzorska ocjena i test prihvatljivosti. Nakon provedene senzorske analize desert čokoladne varijante s dodatkom šećera u prahu je bio najbolje ocjenjen, a isti uzorak je bio najbolje prihvaćen od strane potrošača na testu prihvatljivosti.

albuminski sir ; optimiranje proizvodnje ; desert na bazi sira tipa Ricotta

nije evidentirano

engleski

OPTIMIZATION OF PRODUCTION RICOTTA AND PRODUCING DESSERT BASED ON THAT TYPE OF CHEESE

nije evidentirano

albumin cheese ; production optimization ; dessert based on Ricotta

nije evidentirano

Podaci o izdanju

47

09.12.2015.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija