Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

UTJECAJ STANDARDIZACIJE I TOPLINSKE OBRADE NA KEMIJSKI SASTAV I SVOJSTVA MLIJEKA (CROSBI ID 401981)

Ocjenski rad | diplomski rad

Marković, Ivana UTJECAJ STANDARDIZACIJE I TOPLINSKE OBRADE NA KEMIJSKI SASTAV I SVOJSTVA MLIJEKA / Božanić, Rajka (mentor); Barukčić, Irena (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2014

Podaci o odgovornosti

Marković, Ivana

Božanić, Rajka

Barukčić, Irena

hrvatski

UTJECAJ STANDARDIZACIJE I TOPLINSKE OBRADE NA KEMIJSKI SASTAV I SVOJSTVA MLIJEKA

Standardizacija i toplinska obrada mlijeka uključene su u osnovne postupke pripreme mlijeka za proizvodnju mliječnih proizvoda i stavljanje na tržište. Ovi postupci, kao i ostali, u većoj ili manjoj mjeri utječu na sastav i svojstva mlijeka. Cilj je ovog rada bio utvrditi koliko se mijenjaju kemijski sastav i svojstva mlijeka standardizacijom (obiranjem) sirovog mlijeka i pasterizacijom obranog mlijeka. Dobiveni rezultati pokazuju kako standardizacija mliječne masti utječe na udio laktoze, proteina te suhe tvari ; dok termičkom obradom mlijeka dolazi do promjene u udjelu laktoze i proteina.

standardizacija ; toplinska obrada ; sirovo mlijeko ; kemijski sastav mlijeka ; svojstva mlijeka

nije evidentirano

engleski

INFLUENCE OF STANDARDIZATION AND HEAT TREATMENT ON CHEMICAL COMPOSITION AND PROPERTIES OF MILK

nije evidentirano

standardisation ; heat treatment ; raw milk ; chemical composition of milk ; properties of milk

nije evidentirano

Podaci o izdanju

20

15.09.2014.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija