Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Analiza acetaldehida, octene kiseline, L-jabučne kiseline i glukoze/fruktoze u uzorcima vina: Usporedba metode plinske i tankoslojne kromatogrefije i enzimatskih metoda (CROSBI ID 225868)

Prilog u časopisu | stručni rad

Perica, Jure ; Gracin, Leo ; Kovačević Ganić, Karin ; Vukoja Tamara ; Banović Mara Analiza acetaldehida, octene kiseline, L-jabučne kiseline i glukoze/fruktoze u uzorcima vina: Usporedba metode plinske i tankoslojne kromatogrefije i enzimatskih metoda // Vinski krug, 3 (2007), 3-4; 31-38

Podaci o odgovornosti

Perica, Jure ; Gracin, Leo ; Kovačević Ganić, Karin ; Vukoja Tamara ; Banović Mara

hrvatski

Analiza acetaldehida, octene kiseline, L-jabučne kiseline i glukoze/fruktoze u uzorcima vina: Usporedba metode plinske i tankoslojne kromatogrefije i enzimatskih metoda

Cilj rada bio j e usporediti kromatografske metode analize (plinska i tankoslojna kromatografija)s enzimskim metodama određivanja acetaldehida, octene i vinske kiseline te glukoze/fruktoze u odabranim uzorcima vina.Enzimatska metoda kao brza i relativno jeftina metoda analize pokazala se uspješnom za praćenje većine navedenih analita u vinu vrlo je prikladna za praćenje fermentacije u vinarijama.

vino; acetaldehid; kiseline; glukoza/fruktoza; analize

nije evidentirano

engleski

Analysis of acetaldehyde, acetic acid, L-malic acid and glucose/fructose in wine:Comparison of samplesmethods of gas and thin-layer chromatography with the enzymatic method

nije evidentirano

wine; acetaldahyde; acids; glucose/fructose; analysis

nije evidentirano

Podaci o izdanju

3 (3-4)

2007.

31-38

objavljeno

1845-4259

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija