Analiza acetaldehida, octene kiseline, L-jabučne kiseline i glukoze/fruktoze u uzorcima vina: Usporedba metode plinske i tankoslojne kromatogrefije i enzimatskih metoda (CROSBI ID 225868)
Prilog u časopisu | stručni rad
Podaci o odgovornosti
Perica, Jure ; Gracin, Leo ; Kovačević Ganić, Karin ; Vukoja Tamara ; Banović Mara
hrvatski
Analiza acetaldehida, octene kiseline, L-jabučne kiseline i glukoze/fruktoze u uzorcima vina: Usporedba metode plinske i tankoslojne kromatogrefije i enzimatskih metoda
Cilj rada bio j e usporediti kromatografske metode analize (plinska i tankoslojna kromatografija)s enzimskim metodama određivanja acetaldehida, octene i vinske kiseline te glukoze/fruktoze u odabranim uzorcima vina.Enzimatska metoda kao brza i relativno jeftina metoda analize pokazala se uspješnom za praćenje većine navedenih analita u vinu vrlo je prikladna za praćenje fermentacije u vinarijama.
vino; acetaldehid; kiseline; glukoza/fruktoza; analize
nije evidentirano
engleski
Analysis of acetaldehyde, acetic acid, L-malic acid and glucose/fructose in wine:Comparison of samplesmethods of gas and thin-layer chromatography with the enzymatic method
nije evidentirano
wine; acetaldahyde; acids; glucose/fructose; analysis
nije evidentirano