The effect of added lactates to quality of freshly marinated meat (CROSBI ID 233856)
Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad
Podaci o odgovornosti
Medić, Helga, Horvat, Mirjana, Heigl, Mladen, Vidaček, Sanja, Marušić, Nives, Janči, Tibor
engleski
The effect of added lactates to quality of freshly marinated meat
U ovom radu istražen je utjecaj dodatka kalijevog i natrijevog laktata na organoleptička svojstva i kvalitetu mariniranog svježeg mesa. Ispitivanja su provedena na mariniranom svinjskom vratu i lopatici. Provedene su bakteriološke, fizikalno-kemijske analize i organoleptička ispitivanja. Dodatak laktata utjecao je na pH vrijednost, ukupan broj bakterija i organoleptička svojstva proizvoda, a nije utjecao na peroksidni broj te sastav masnih kiselina u uzorcima tijekom skladištenja. Dodatak laktata proizvodima od mariniranog mesa produžio im je rok uporabe, te je očuvao organoleptička svojstva proizvoda.
lactate; marinated meat; organoleptic characteristics
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano