Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Gluten as a standard of wheat flour quality (CROSBI ID 95696)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Ćurić, Duška ; Karlović, Damir ; Tušak, Dubravka ; Petrović, Biserka ; Đugum, Jelena Gluten as a standard of wheat flour quality // Food technology and biotechnology, 4 (2001), 39; 353-361-x

Podaci o odgovornosti

Ćurić, Duška ; Karlović, Damir ; Tušak, Dubravka ; Petrović, Biserka ; Đugum, Jelena

engleski

Gluten as a standard of wheat flour quality

Količina i kakvoća glutena su osnovni pokazatelji kakvoće pšeničnog brašna. Metoda određivanja glutenskog indeksa je ralativno novi postupak za određivanje količine i kakvoće glutena u pšeničnoj krupici i brašnu. U ovom su radu prikazane vrijednosti glutenskog indeksa u brašnima najvažnijih hrvatskih sorta pšenice.

wheat; flour; gluten index; physical dough properties

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

4 (39)

2001.

353-361-x

objavljeno

1330-9862

1334-2606

Povezanost rada

nije evidentirano