izvor podataka: crosbi
✓
Gluten as a standard of wheat flour quality (CROSBI ID 95696)
Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Ćurić, Duška ; Karlović, Damir ; Tušak, Dubravka ; Petrović, Biserka ; Đugum, Jelena
Gluten as a standard of wheat flour quality // Food technology and biotechnology, 4 (2001), 39; 353-361-x
Podaci o odgovornosti
Ćurić, Duška ; Karlović, Damir ; Tušak, Dubravka ; Petrović, Biserka ; Đugum, Jelena
engleski
Gluten as a standard of wheat flour quality
Količina i kakvoća glutena su osnovni pokazatelji kakvoće pšeničnog brašna. Metoda određivanja glutenskog indeksa je ralativno novi postupak za određivanje količine i kakvoće glutena u pšeničnoj krupici i brašnu. U ovom su radu prikazane vrijednosti glutenskog indeksa u brašnima najvažnijih hrvatskih sorta pšenice.
wheat; flour; gluten index; physical dough properties
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Povezanost rada
nije evidentirano
Indeksiranost