Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Fermentacija mješavine kravljeg mlijeka i sojinog napitka probiotičkom bakterijom Lactobacillus acidophilus uz jogurtnu kulturu (CROSBI ID 415722)

Ocjenski rad | diplomski rad

Dukarić, Terezija Fermentacija mješavine kravljeg mlijeka i sojinog napitka probiotičkom bakterijom Lactobacillus acidophilus uz jogurtnu kulturu / Božanić, Rajka (mentor); Barukčić, Irena (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2017

Podaci o odgovornosti

Dukarić, Terezija

Božanić, Rajka

Barukčić, Irena

hrvatski

Fermentacija mješavine kravljeg mlijeka i sojinog napitka probiotičkom bakterijom Lactobacillus acidophilus uz jogurtnu kulturu

Mješavine kravljeg mlijeka i sojinog napitka fermentirane su sa sojem L. acidophillus uz dodatak jogurtne kulture. Držanjem uzoraka u hladnjaku pri temperature 4 ͦC broj laktobacila je postupno opadao tijekom 21 dana. Međutim, broj živih stanica laktobacila bio je iznad probiotičkog minimum (CFU 106 mL-1) pa uzorci imaju značajke probiotičkog proizvoda. Također tijekom 21 dan čuvanja uzoraka najveće promjene u pH vrijednosti, titracijskoj kiselosti, viskoznosti, te senzorskim svojstvima uočene su između 1. i 7. dana. Isto tako, istraživanjem je proveden test prihvatljivost probiotičkog proizvoda. Prema rezultatima testa uzorci 1, 3, 4 i 5 bili bi prihvaćeni od strane potrošača kao funkcionalni proizvod, dok uzorak 2 ima neprihvatljive značajke.

kravlje mlijeko, sojin napitak, probiotici, Lactobacillus acidophilus

nije evidentirano

engleski

Fermentation of mixture of cow’s milk and soy beverage with probiotic strain Lactobacillus acidophilus with yogurt culture

nije evidentirano

cow’s milk, soy bevrage, probiotics, Lactobacillus acidophilus

nije evidentirano

Podaci o izdanju

47

15.02.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija