Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Spektrofotometrijsko određivanje polifenola u etanolnim ekstraktima kore mandarine (Citrus reticulata) (CROSBI ID 415844)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Josipa Kapitanović Spektrofotometrijsko određivanje polifenola u etanolnim ekstraktima kore mandarine (Citrus reticulata) / Ninčević Grassino, Antonela (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2017

Podaci o odgovornosti

Josipa Kapitanović

Ninčević Grassino, Antonela

hrvatski

Spektrofotometrijsko određivanje polifenola u etanolnim ekstraktima kore mandarine (Citrus reticulata)

U ovom radu proučavana je efikasnost ekstrakcije polifenola iz kore mandarinke, nusproizvoda nastalog tijekom postupka obrade mandarinke. Ekstrakcija je provedena refluksiranjem (1, 5 h) na uzorcima usitnjene, svježe kore mandarinke primjenom vode, vodenih otopina etanola (φ = 25, 50 i 70 %, v/v) i 96 %-tnog etanola. Maseni udio ukupnih fenola (UF) i flavonoida (UFL) u ekstraktima kore mandarinke određen je UV/Vis spektrofotometrijskom metodom. Dobiveni rezultati su pokazali da maseni udio polifenola u pripravljenim ekstraktima raste s povećanjem volumnog udjela etanola. Budući da su 50 i 70 %-tne vodene otopine etanola najefikasnija ekstrakcijska sredstva pri izolaciji UF i UFL, ove otopine će se koristiti u daljnjim postupcima ekstrakcije polifenola primjenom novih, inovativnih tehnika.

Ekstrakcija refluksiranjem ; Kora mandarine ; Polifenoli ; UV/Vis spektrofotometrija

nije evidentirano

engleski

Spectrophotometric determination of polyphenols from etanolic extracts of tangerine peel (Citrus reticulata)

nije evidentirano

xtraction by refluxing ; polyphenols ; tangerine peel ; UV/Vis spectrophotometry

nije evidentirano

Podaci o izdanju

21

18.09.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija, Kemija