Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

HACCP kod proizvodnje soljenog i mariniranog inćuna (Engraulis encrasicholus, L.) (CROSBI ID 417272)

Ocjenski rad | diplomski rad

Barić, Maja HACCP kod proizvodnje soljenog i mariniranog inćuna (Engraulis encrasicholus, L.) / Vidaček, Sanja (mentor); Janči, Tibor (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2013

Podaci o odgovornosti

Barić, Maja

Vidaček, Sanja

Janči, Tibor

hrvatski

HACCP kod proizvodnje soljenog i mariniranog inćuna (Engraulis encrasicholus, L.)

U radu je opisana uspostava sustava kontrole HACCP u procesu proizvodnje slanog i mariniranog inćuna (Engraulis encrasicholus, L.). Svrha rada bila je analiza opasnosti i određivanje kritičnih kontrolnih točaka (KKT), te utvrđivanje kritičnih granica i načina monitoringa. Određivanje kritičnih kontrolnih točaka procesa prerade inćuna provedeno je pomoću analize opasnosti i primjenom tzv. stabla odluke. Izrađeni su HACCP planovi za procese soljenja i mariniranja inćuna u kojima je uključen način monitoringa kritičnih kontrolnih točaka određen u skladu s utvrđenim kritičnim granicama. Spomenuta je važnost preduvjetnih programa kao temelja primjene HACCP sustava u proizvodnji hrane.

inćun, HACCP, soljenje, mariniranje

nije evidentirano

engleski

HACCP IN THE PRODUCTION OF SALTED AND MARINATED ANCHOVY

nije evidentirano

anchovy, HACCP, salting, marinating

nije evidentirano

Podaci o izdanju

53

28.01.2013.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija