HACCP kod proizvodnje soljenog i mariniranog inćuna (Engraulis encrasicholus, L.) (CROSBI ID 417272)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Barić, Maja
Vidaček, Sanja
Janči, Tibor
hrvatski
HACCP kod proizvodnje soljenog i mariniranog inćuna (Engraulis encrasicholus, L.)
U radu je opisana uspostava sustava kontrole HACCP u procesu proizvodnje slanog i mariniranog inćuna (Engraulis encrasicholus, L.). Svrha rada bila je analiza opasnosti i određivanje kritičnih kontrolnih točaka (KKT), te utvrđivanje kritičnih granica i načina monitoringa. Određivanje kritičnih kontrolnih točaka procesa prerade inćuna provedeno je pomoću analize opasnosti i primjenom tzv. stabla odluke. Izrađeni su HACCP planovi za procese soljenja i mariniranja inćuna u kojima je uključen način monitoringa kritičnih kontrolnih točaka određen u skladu s utvrđenim kritičnim granicama. Spomenuta je važnost preduvjetnih programa kao temelja primjene HACCP sustava u proizvodnji hrane.
inćun, HACCP, soljenje, mariniranje
nije evidentirano
engleski
HACCP IN THE PRODUCTION OF SALTED AND MARINATED ANCHOVY
nije evidentirano
anchovy, HACCP, salting, marinating
nije evidentirano
Podaci o izdanju
53
28.01.2013.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb