Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

KVALITETA MESA KONZUMNOG ŠARANA IZ AUTOMATIZIRANOG INTENZIVNOG SUSTAVA UZGOJA (CROSBI ID 417274)

Ocjenski rad | diplomski rad

Padarčić, Marina KVALITETA MESA KONZUMNOG ŠARANA IZ AUTOMATIZIRANOG INTENZIVNOG SUSTAVA UZGOJA / Vidaček, Sanja (mentor); Janči, Tibor (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2013

Podaci o odgovornosti

Padarčić, Marina

Vidaček, Sanja

Janči, Tibor

hrvatski

KVALITETA MESA KONZUMNOG ŠARANA IZ AUTOMATIZIRANOG INTENZIVNOG SUSTAVA UZGOJA

U radu je ispitana kvaliteta mesa konzumnog šarana (Cyprinus carpio L.) iz automatiziranog sustava uzgoja. Kemijski sastav mesa šarana značajno varira ovisno o načinu hranidbe, spolu i dijelu tijela. Automatiziran intenzivan uzgoj šarana uz automatsko hranjenje kompletnim smjesama, praćenje parametara ribnjaka, pravilnom dnevnom hranidbom i redovitim obrađivanjem ribnjaka rezultirati će kontroliranim kemijskim sastavom mesa. Stoga je svrha ovog rada utvrditi prehrambenu vrijednost mesa šarana uzgojenog automatiziranim intenzivnim načinom uzgoja, određujući osnovni kemijski sastav, sastav masnih kiselina i udio esencijalnih aminokiselina. Iz dobivenih rezultata možemo zaključiti da je udio masti u mesu šarana relativno nizak, omjer Ω-3 i Ω-6 masnih kiselina povoljan, te da je šaran dobar izvor visokovrijednih proteina povoljnog aminokiselinskog sastava.

šaran, automatiziran intenzivan uzgoj, Ω-3, Ω-6

nije evidentirano

engleski

MEAT QUALITY OF COMMON CARP FROM AUTOMATED INTENSIVE PRODUCTION

nije evidentirano

common carp, automated intensive production, Ω-3, /Ω-6

nije evidentirano

Podaci o izdanju

55

27.09.2013.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija