PROMJENE NA MASTIMA I PROTEINIMA KOD SMRZNUTOG OSLIĆA (CROSBI ID 417275)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Frketić, Denis
Vidaček, Sanja
Janči, Tibor
hrvatski
PROMJENE NA MASTIMA I PROTEINIMA KOD SMRZNUTOG OSLIĆA
Cilj ovog rada je bio utvrditi promjene kod oslića (bijele ribe) tijekom skladistenja te utvditi dinamiku promjena na mastima i proteinima ispitivanjem fizikalno-kemijskih parametra na odmrznutom osliću koji je bio skladišten na -18 °C. Mjerenja su trajala 14 mjeseci, a svakih 2 – 3 mjeseca su provođeni eksperimenti. Od fizikalnih metoda su korištene: određivanje sposobnosti vezanja vode i određivanje pH vrijednosti. Od kemijskih metoda su korištene: određivanje proteina topivih u 5% - tnoj otopini NaCl, određivanje koncentracije topivih proteina i određivanje koncentracije malondialdehida – TBA test. Rezultati su pokazali da tijekom skladištenja oslića u periodu od 14 mjeseci nije došlo do značajnijih promjena u niti jednom mjerenom parametru.
oslić (Merluccius merluccius), smrzavanje, fizikalno – kemijske metode
nije evidentirano
engleski
CHANGES ON FAT AND PROTEIN OF FROZEN HAKE
nije evidentirano
hake (Merluccius merluccius), freezing, physico-chemical methods
nije evidentirano
Podaci o izdanju
29
30.09.2014.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb