Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Primjena probiotika i autohtonih starter kultura u proizvodnji i zaštiti autohtonih fermentiranih proizvoda (CROSBI ID 658698)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa

Frece, Jadranka Primjena probiotika i autohtonih starter kultura u proizvodnji i zaštiti autohtonih fermentiranih proizvoda. 2018

Podaci o odgovornosti

Frece, Jadranka

hrvatski

Primjena probiotika i autohtonih starter kultura u proizvodnji i zaštiti autohtonih fermentiranih proizvoda

Bakterije mliječne kiseline imaju pozitivan učinak na crijevnu mikrofloru ljudi i životinja što se manifestira smanjenjem rizika nastajanja raka debelog crijeva, smanjenjem infektivnih bolesti i drugo. Autohtona mikrobna populacija izvor je sojeva za razvoj starter kulutra koje utječu na aromu i teksturu određenog tradicionalnog proizvoda, a smanjuje se i vrijeme fermentacije proizvoda te osigurava bolja kvaliteta i trajnost proizvoda. Starter kulture i probiotičke kulture doprinose zaštiti i trajnosti proizvoda spriječavanjem rasta patogenih mikroorganizama, najčešćih kontaminanata u hrani, a tako formulirana hrana ima značajan potencijal u presonaliziranoj prehrani i zdravlju.

autohtone starter kulture, fermentirani proizvodi, probiotici

nije evidentirano

engleski

The use of probiotics and autochthonous starter cultures in the production and protection of autochthonous fermented products

nije evidentirano

autochthonous starter cultures, fermented products, probiotics

nije evidentirano

Podaci o prilogu

2018.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Podaci o skupu

Stručni skup Društva inženjera i tehničara kemije i tehnologije

pozvano predavanje

01.02.2018-01.02.2018

Požega, Hrvatska

Povezanost rada

Biotehnologija, Prehrambena tehnologija