Primjena probiotika i autohtonih starter kultura u proizvodnji i zaštiti autohtonih fermentiranih proizvoda (CROSBI ID 658698)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa
Podaci o odgovornosti
Frece, Jadranka
hrvatski
Primjena probiotika i autohtonih starter kultura u proizvodnji i zaštiti autohtonih fermentiranih proizvoda
Bakterije mliječne kiseline imaju pozitivan učinak na crijevnu mikrofloru ljudi i životinja što se manifestira smanjenjem rizika nastajanja raka debelog crijeva, smanjenjem infektivnih bolesti i drugo. Autohtona mikrobna populacija izvor je sojeva za razvoj starter kulutra koje utječu na aromu i teksturu određenog tradicionalnog proizvoda, a smanjuje se i vrijeme fermentacije proizvoda te osigurava bolja kvaliteta i trajnost proizvoda. Starter kulture i probiotičke kulture doprinose zaštiti i trajnosti proizvoda spriječavanjem rasta patogenih mikroorganizama, najčešćih kontaminanata u hrani, a tako formulirana hrana ima značajan potencijal u presonaliziranoj prehrani i zdravlju.
autohtone starter kulture, fermentirani proizvodi, probiotici
nije evidentirano
engleski
The use of probiotics and autochthonous starter cultures in the production and protection of autochthonous fermented products
nije evidentirano
autochthonous starter cultures, fermented products, probiotics
nije evidentirano
Podaci o prilogu
2018.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Podaci o skupu
Stručni skup Društva inženjera i tehničara kemije i tehnologije
pozvano predavanje
01.02.2018-01.02.2018
Požega, Hrvatska