Kemijski sastav lješnjaka (CROSBI ID 418100)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Presnec, Tomislava
Vahčić, Nada
hrvatski
Kemijski sastav lješnjaka
U ovom radu određen je kemijski sastav 24 sorte lješnjaka uzgajanih u Hrvatskoj, a rezultati su uspoređeni s rezultatima iz drugih znanstvenih radova. Dobiveni rezultati su: maseni udio vode od 2, 79 % do 8, 33 %, maseni udio pepela od 2, 13 % do 3, 12 %, maseni udio sirovih masti od 59, 79 % do 76, 30 %, zatim maseni udio proteina od 10, 94 % do 20, 25 %. U uzorcima lješnjaka analiziran je i sastav masnih kiselina. Pronađeno je 15 masnih kiselina, a najdominatnije bile su oleinska i linola kiselina.
kemijski sastav ; lješnjak ; masne kiseline ; oleinska kiselina ; linolna kiselina
nije evidentirano
engleski
Chemical composition of hazelnuts
nije evidentirano
chemical composition ; hazelnut ; fatty acid ; oleic acid ; linoleic acid
nije evidentirano
Podaci o izdanju
40
27.09.2017.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb