Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kemijski sastav lješnjaka (CROSBI ID 418100)

Ocjenski rad | diplomski rad

Presnec, Tomislava Kemijski sastav lješnjaka / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2017

Podaci o odgovornosti

Presnec, Tomislava

Vahčić, Nada

hrvatski

Kemijski sastav lješnjaka

U ovom radu određen je kemijski sastav 24 sorte lješnjaka uzgajanih u Hrvatskoj, a rezultati su uspoređeni s rezultatima iz drugih znanstvenih radova. Dobiveni rezultati su: maseni udio vode od 2, 79 % do 8, 33 %, maseni udio pepela od 2, 13 % do 3, 12 %, maseni udio sirovih masti od 59, 79 % do 76, 30 %, zatim maseni udio proteina od 10, 94 % do 20, 25 %. U uzorcima lješnjaka analiziran je i sastav masnih kiselina. Pronađeno je 15 masnih kiselina, a najdominatnije bile su oleinska i linola kiselina.

kemijski sastav ; lješnjak ; masne kiseline ; oleinska kiselina ; linolna kiselina

nije evidentirano

engleski

Chemical composition of hazelnuts

nije evidentirano

chemical composition ; hazelnut ; fatty acid ; oleic acid ; linoleic acid

nije evidentirano

Podaci o izdanju

40

27.09.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija