Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Ostaci antibiotika u medu (CROSBI ID 418103)

Ocjenski rad | diplomski rad

Mandić, Antonela Ostaci antibiotika u medu / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2016

Podaci o odgovornosti

Mandić, Antonela

Vahčić, Nada

hrvatski

Ostaci antibiotika u medu

Cilj ovog rada bio je utvrditi prisutnost ostataka antibiotika u različitim uzorcima meda uz korištenje orijentacijske EIA metode za određivanje streptomicina i dihidrostreptomicina, te mikrobiološkog testa, PremiTest, koji je namjenjen određivanju antimikrobnih supstanci u medu. Rezultati su pokazali da u svim ispitivanim uzorcima nije pronađen streptomicin u nedozvoljenoj koncentraciji, dok je u 10 uzoraka koncentracija dihidrostreptomicina prelazila dozvoljenu koncentraciju. Rezultati PREMI- testa za sve ispitivane uzorke su negativni, što znači da u uzorcima meda nema antimikrobnih supstanci odnosno slijedećih tvari: eritromicina, tilmikozina, tilozina, oksitetraciklina, klortetraciklina, tetraciklina, doksiciklina i sulfatiazola.

dihidrostreptomicin ; med ; orijentacijska EIA metoda ; PREMI- test ; streptomicin

nije evidentirano

engleski

Antibiotic residues in honey

nije evidentirano

dihydrostreptomycin ; honey ; orientation EIA method ; premiums test ; streptomycin

nije evidentirano

Podaci o izdanju

47

28.09.2016.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija