Fenolni spojevi u procesu sušenja i proizvodnje soka aronije (CROSBI ID 418209)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Drkelić, Vedrana
Levaj, Branka
hrvatski
Fenolni spojevi u procesu sušenja i proizvodnje soka aronije
Ovim je istraživanjem ispitan ukupni udio fenolnih spojeva u procesu sušenja i proizvodnje soka aronije. Udio ukupnih fenola i antocijana određivani su spektrofotometrijski. Pojedini uzorci podvrgnuti su liofilizaciji te je napravljena usporedba udjela ukupne i topljive suhe tvari, pH vrijednosti te udjela ukupnih fenola i antocijana u uzorcima od svježe aronije te uzorcima dehidratiranih liofilizacijom. Uspoređene su i vrijednosti navedenih parametara između svježeg i pasteriziranog soka. Najveći udio fenolnih spojeva i antocijana nalazio se u prethodno liofiliziranim bobicama aronije.
antocijan, aronija, fenoli, liofilizacija, sok
Ovaj rad je izrađen u okviru projekta „Primjena inovativnih tehnologija u proizvodnji biljnih ekstrakata kao sastojaka funkcionalne hrane“, HRZZ-3035.
engleski
Phenolic compounds in the process of drying and production of aronia juice
nije evidentirano
anthocyanin, black chokeberry, juice, lyophilization, phenolic compounds
nije evidentirano
Podaci o izdanju
23
19.09.2017.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb