Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Fenolni spojevi u procesu sušenja i proizvodnje soka aronije (CROSBI ID 418209)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Drkelić, Vedrana Fenolni spojevi u procesu sušenja i proizvodnje soka aronije / Levaj, Branka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2017

Podaci o odgovornosti

Drkelić, Vedrana

Levaj, Branka

hrvatski

Fenolni spojevi u procesu sušenja i proizvodnje soka aronije

Ovim je istraživanjem ispitan ukupni udio fenolnih spojeva u procesu sušenja i proizvodnje soka aronije. Udio ukupnih fenola i antocijana određivani su spektrofotometrijski. Pojedini uzorci podvrgnuti su liofilizaciji te je napravljena usporedba udjela ukupne i topljive suhe tvari, pH vrijednosti te udjela ukupnih fenola i antocijana u uzorcima od svježe aronije te uzorcima dehidratiranih liofilizacijom. Uspoređene su i vrijednosti navedenih parametara između svježeg i pasteriziranog soka. Najveći udio fenolnih spojeva i antocijana nalazio se u prethodno liofiliziranim bobicama aronije.

antocijan, aronija, fenoli, liofilizacija, sok

Ovaj rad je izrađen u okviru projekta „Primjena inovativnih tehnologija u proizvodnji biljnih ekstrakata kao sastojaka funkcionalne hrane“, HRZZ-3035.

engleski

Phenolic compounds in the process of drying and production of aronia juice

nije evidentirano

anthocyanin, black chokeberry, juice, lyophilization, phenolic compounds

nije evidentirano

Podaci o izdanju

23

19.09.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija