Određivanje ukupnih fenola i antocijana u komini grožđa sorte Merlot (CROSBI ID 418210)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Marinčić, Marina
Levaj, Branka
hrvatski
Određivanje ukupnih fenola i antocijana u komini grožđa sorte Merlot
Cilj ovog istraživanja je bio ispitati utjecaj vremena (30, 45 i 60 min) i upotrebe 50% vodene otopine etanola, te iste otopine s udjelom 0, 5 i 1% klorovodične kiseline, na izolaciju fenola i antocijana iz pokožice grožĎa sorte Merlot primjenom ekstrakcije pomoću refluksa. OdreĎivanje ukupnih fenola i antocijana provedeno je spektrofotometrijski. Najviši prinos ukupnih fenola odreĎen je u ektraktu ekstrahiranom 60 min uz dodatak 0, 5% klorovodične kiseline. Najviši prinos antocijana odreĎen je u ekstraktu ekstrahirnom 30 min uz dodatak 0, 5% klorovodične kiseline.
fenoli, antocijani, ekstrakcija, grožĎe, komina
Ovaj rad je izrađen u okviru projekta "Primjena inovativnih tehnologija u izolaciji bioaktivnih spojeva iz organskog otpada u proizvodnji vina", sufinanciran sredstvima Strukturnih fondova EU u sklopu programa 2007.-2013./Poziv: „Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije“, RC.2.2.08.
engleski
Polyphenols and anthocyanins of grape pomace from cv. Merlot
nije evidentirano
polyphenols, anthocyanins, extraction, grapes, grape pomace
nije evidentirano
Podaci o izdanju
31
09.09.2015.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb