Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Određivanje ukupnih fenola i antocijana u komini grožđa sorte Merlot (CROSBI ID 418210)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Marinčić, Marina Određivanje ukupnih fenola i antocijana u komini grožđa sorte Merlot / Levaj, Branka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2015

Podaci o odgovornosti

Marinčić, Marina

Levaj, Branka

hrvatski

Određivanje ukupnih fenola i antocijana u komini grožđa sorte Merlot

Cilj ovog istraživanja je bio ispitati utjecaj vremena (30, 45 i 60 min) i upotrebe 50% vodene otopine etanola, te iste otopine s udjelom 0, 5 i 1% klorovodične kiseline, na izolaciju fenola i antocijana iz pokožice grožĎa sorte Merlot primjenom ekstrakcije pomoću refluksa. OdreĎivanje ukupnih fenola i antocijana provedeno je spektrofotometrijski. Najviši prinos ukupnih fenola odreĎen je u ektraktu ekstrahiranom 60 min uz dodatak 0, 5% klorovodične kiseline. Najviši prinos antocijana odreĎen je u ekstraktu ekstrahirnom 30 min uz dodatak 0, 5% klorovodične kiseline.

fenoli, antocijani, ekstrakcija, grožĎe, komina

Ovaj rad je izrađen u okviru projekta "Primjena inovativnih tehnologija u izolaciji bioaktivnih spojeva iz organskog otpada u proizvodnji vina", sufinanciran sredstvima Strukturnih fondova EU u sklopu programa 2007.-2013./Poziv: „Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije“, RC.2.2.08.

engleski

Polyphenols and anthocyanins of grape pomace from cv. Merlot

nije evidentirano

polyphenols, anthocyanins, extraction, grapes, grape pomace

nije evidentirano

Podaci o izdanju

31

09.09.2015.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija