Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj načina hlađenja te sastava atmosfere na antioksidacijski kapacitet zapakiranih plodova malina tijekom skladštenja (CROSBI ID 418212)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Kordić, Marija Utjecaj načina hlađenja te sastava atmosfere na antioksidacijski kapacitet zapakiranih plodova malina tijekom skladštenja / Levaj, Branka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2015

Podaci o odgovornosti

Kordić, Marija

Levaj, Branka

hrvatski

Utjecaj načina hlađenja te sastava atmosfere na antioksidacijski kapacitet zapakiranih plodova malina tijekom skladštenja

Cilj istraživanja bio je odrediti utjecaj načina hlađenja te sastava atmosfere tijekom sedam dana skladištenja pri tri temperature na antioksidacijski kapacitet ploda maline. Ispitivan je način hlađenja vakuumom i konvencionalno hlađenje u hladnjaku. Skladištenje se provodilo na tri temperature: 1oC, 5oC i 10oC, nakon čega su uzorci zapakirani u vrećice s normalnom atmosferom i modificiranom atmosferom, te čuvani na istim temperaturama i analizirani prvi, četvrti i sedmi dan. Antioksidacijski kapacitet određen je DPPH metodom. Rezultati su pokazali kako modificirana atmosfera pozitivno utječe na očuvanje antioksidacijskog kapaciteta. Viši antioksidacijski kapacitet pokazuju maline čuvane na 5oC i 10oC nego na 0 oC.

maline, skladištenje, hlađenje, modificirana atmosfera, antioksidacijski kapacitet, DPPH

Ovaj rad je izrađen u okviru projekta „Primjena vakuumskog hlađenja u proizvodnji hrane produljene trajnosti i svježine", HRZZ-09.01/279

engleski

Effect of way of cooling and atmosphere composition on the antioxidant capacity of packed raspberries during storage

nije evidentirano

raspberries, storage, cooling, modified atmosphere, antioxidant capacity, DPPH

nije evidentirano

Podaci o izdanju

27

09.09.2015.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija