Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Praćenje mikrobiološke ispravnosti i senzorskih svojstava narezane jabuke sorte Cripps pink obrađene antioksidansima i skladištene u kontroliranoj atmosferi (CROSBI ID 418256)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Drobec, Soledad-Dea Praćenje mikrobiološke ispravnosti i senzorskih svojstava narezane jabuke sorte Cripps pink obrađene antioksidansima i skladištene u kontroliranoj atmosferi / Levaj, Branka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2016

Podaci o odgovornosti

Drobec, Soledad-Dea

Levaj, Branka

hrvatski

Praćenje mikrobiološke ispravnosti i senzorskih svojstava narezane jabuke sorte Cripps pink obrađene antioksidansima i skladištene u kontroliranoj atmosferi

Cilj ovog rada bio ispitati mikrobiološku stabilnost i senzorska svojstva narezane jabuke Cripps Pink čuvane u priručnoj komori tijekom 8 dana pri kontroliranim uvjetima temperature i atmosfere.Za istraživanje korištena je jabuka Cripps Pink iz trgovačke mreže nabavljena u veljači 2016. godine. Plodovi su minimalno prerađeni, oprani, oguljeni i izrezani na komadiće veličine 3cm, te skladišteni tijekom 8 dana u komori s kontoroliranom atmosferom s razinom kisika oko 11%, te CO2 oko 9% ipri temperaturi od 6°C. Iz dobivenih rezultati proizlaze zaključci da sva senzorska svojstva (okus, boja, tekstura) najveće promjene doživljavaju do trećeg dana, a između trećeg i petog dana bitno se ne mijenjaju, da topljiva suha tvar tijekom skladištenja blago raste, a da je mikrobiološkom analizom ukupnih aerobnih mezofilnih bakterija te kvasaca ustanovljena ispravnost jabuke za konzumaciju tijekom svih 8 dana skladištenja. Ovim ispitivanjem pokazalo se da je skladištenje u kontoliranoj atmosferi i tretman antioksidansima imalo povoljan utjecaj na narezane jabuke sorte Cripps Pink tijekom 8 danaskladištenja.

minimalno procesirano voće, jabuka, mikrobiološka analiza, senzorska svojstva

Ovaj rad je izrađen u okviru projekta „Automat za izuzeće minimalno prerađenog voća i povrća, čuvanog u modificiranoj atmosferi“, BICRO HAMAG Poc4_01_43-U-1.

engleski

Monitoring the microbiological safty and sensory attributesof fresh cut apples Cripps pink treated by antioxidants and stored in a controlled atmosphere

nije evidentirano

minimally processed fruits, apple, microobiological analysis, sensory attributes

nije evidentirano

Podaci o izdanju

28

11.07.2016.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija