Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Praćenje mikrobiološke ispravnosti i senzorskih svojstava narezane jabuke Cripps pink skladištene u kontroliranoj atmosferi (CROSBI ID 418258)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Hlupić, Lucija Praćenje mikrobiološke ispravnosti i senzorskih svojstava narezane jabuke Cripps pink skladištene u kontroliranoj atmosferi / Levaj, Branka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2016

Podaci o odgovornosti

Hlupić, Lucija

Levaj, Branka

hrvatski

Praćenje mikrobiološke ispravnosti i senzorskih svojstava narezane jabuke Cripps pink skladištene u kontroliranoj atmosferi

Cilj ovog istraživanja bio je ispitati utjecaj sastava atmosfere i temperature tijekom osam dana skladištenja svježe narezane jabuke sorte Cripps Pink i to praćenjem senzorskih svojstava i mikrobiološke ispravnosti. Svježe jabuke sorte Cripps Pink oguljene i narezane čuvane su u uvjetima modificirane atmosfere pri temperaturi između 4 i 6 ºC. Mikrobiološka analiza i senzorsko ocjenjivanje provedeno je u Laboratoriju za tehnologiju vrenja i kvasca Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu pri čemu je uzimanje uzorka bilo 1., 2., 3., 5. i 8. dan. Ispitivala se prisutnost PCA bakterija (Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis), Enterobacteria te kvasaca. Analiza senzorske prihvatljivosti provedena je metodom bipolarne hedonističke skale. Dobiveni rezultati su pokazali pozitivan učinak kontroliranog sastava atmosfere na održivost skladištene jabuke.

jabuke, minimalno procesiranje, kontrolirana atmosfera, senzorska svojstva, mikrobiologija

Ovaj rad je izrađen u okviru projekta „Automat za izuzeće minimalno prerađenog voća i povrća, čuvanog u modificiranoj atmosferi“, BICRO HAMAG Poc4_01_43-U-1.

engleski

Monitoring microbiological quality and sensory atributes of fresh cut apples Cripps pink stored in a controlled atmosphere

nije evidentirano

apples, minimally processing, controlled atmosphere, sensory atributes, microbiology

nije evidentirano

Podaci o izdanju

30

11.07.2016.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija