Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Određivanje parametara boje i teksture narezane jabuke Cripps pink skladištene u kontroliranoj atmosferi (CROSBI ID 418259)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Kobeščak, Mateja Određivanje parametara boje i teksture narezane jabuke Cripps pink skladištene u kontroliranoj atmosferi / Levaj, Branka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2016

Podaci o odgovornosti

Kobeščak, Mateja

Levaj, Branka

hrvatski

Određivanje parametara boje i teksture narezane jabuke Cripps pink skladištene u kontroliranoj atmosferi

Cilj istraživanja bio je ispitati stabilnost minimalno procesirane jabuke skladištene osam dana pri kontroliranom sastavu atmosfere. Svježe jabuke sorte Cripps Pink su se oguljene i narezane čuvale u uvjetima modificirane atmosfere pri temperaturi između 4 i 6 ºC. Ispitivanje je provedeno na temelju mjerenja promjena boje i teksture, uzimanjem uzoraka za analizu prvi, drugi, treći, peti i osmi dan. Određivanje boje vršilo se difuzno reflektirajućom spektrofotometrijom na kolorimetru CM-3500d, a teksture na TA.HD Plus analizatoru. Dobiveni rezultati su pokazali pozitivan učinak snižene temperature i kontroliranog sastava atmosfere na održivost skladištene jabuke.

jabuka, kontrolirana atmosfera, skladištenje, minimalno procesiranje

Ovaj rad je izrađen u okviru projekta „Automat za izuzeće minimalno prerađenog voća i povrća, čuvanog u modificiranoj atmosferi“, BICRO HAMAG Poc4_01_43-U-1.

engleski

Colour and texture parameters of fresh cut apple Cripps pink stored in a controlled atmosphere

nije evidentirano

apple, controlled atmosphere, storage, minimally processing

nije evidentirano

Podaci o izdanju

34

30.06.2016.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija