Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Promjene na lignji (Logilo vulgaris) tijekom pohrane na ledu (CROSBI ID 418954)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Rogulj, Ivana Promjene na lignji (Logilo vulgaris) tijekom pohrane na ledu / Vidaček, Sanja (mentor); Janči, Tibor (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2014

Podaci o odgovornosti

Rogulj, Ivana

Vidaček, Sanja

Janči, Tibor

hrvatski

Promjene na lignji (Logilo vulgaris) tijekom pohrane na ledu

Cilj ovog rada je bio ispitati promjene koje se događaju na mišićnom tkivu lignji skladištenih u hladnjaku na temperaturi +4 °C. Analiza se provodila kroz 15 dana na 15 uzoraka lignji. Za ispitivanje su se koristile fizikalno-kemijske metode, a određivali su se: boja, parametri teksture, topljivost proteina i organoleptičke karakteristike. Bilo je potrebno odrediti jesu li ove metode pouzdane ili ne za određivanje kvalitete lignji kod pohrane na ledu. Rezultati istraživanja pokazuju da su navedene metode pouzdane, osim parametara teksture i stupnja žute boje mesa (b*), te da se tijekom skladištenja javljaju promjene na svježini i kvaliteti mesa lignje.

lignja, pohrana na ledu, promjene na svježini

nije evidentirano

engleski

Changes of squid (Loligo vulgaris) during storage on ice

nije evidentirano

squid, storage on ice, changes in freshness

nije evidentirano

Podaci o izdanju

26

09.07.2014.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija