Promjene na lignji (Logilo vulgaris) tijekom pohrane na ledu (CROSBI ID 418954)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Rogulj, Ivana
Vidaček, Sanja
Janči, Tibor
hrvatski
Promjene na lignji (Logilo vulgaris) tijekom pohrane na ledu
Cilj ovog rada je bio ispitati promjene koje se događaju na mišićnom tkivu lignji skladištenih u hladnjaku na temperaturi +4 °C. Analiza se provodila kroz 15 dana na 15 uzoraka lignji. Za ispitivanje su se koristile fizikalno-kemijske metode, a određivali su se: boja, parametri teksture, topljivost proteina i organoleptičke karakteristike. Bilo je potrebno odrediti jesu li ove metode pouzdane ili ne za određivanje kvalitete lignji kod pohrane na ledu. Rezultati istraživanja pokazuju da su navedene metode pouzdane, osim parametara teksture i stupnja žute boje mesa (b*), te da se tijekom skladištenja javljaju promjene na svježini i kvaliteti mesa lignje.
lignja, pohrana na ledu, promjene na svježini
nije evidentirano
engleski
Changes of squid (Loligo vulgaris) during storage on ice
nije evidentirano
squid, storage on ice, changes in freshness
nije evidentirano
Podaci o izdanju
26
09.07.2014.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb