Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Primjena bučine pogače u pekarskoj industriji (CROSBI ID 665422)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa

Voučko, Bojana Primjena bučine pogače u pekarskoj industriji. 2018

Podaci o odgovornosti

Voučko, Bojana

hrvatski

Primjena bučine pogače u pekarskoj industriji

Bučina pogača je bezglutenski nusproizvod proizvodnje ulja koju karakterizira visoki udio proteina, nezasićenih masnih kiselina, vlakana i minerala. Zbog svog poželjnog kemijskog sastava, koristi se kao gnojivo i hrana za životinje te kao sirovina za izolaciju proteina i proteinskih hidrolizata. Njegova prehrambena vrijednost ukazuje na potencijal uključivanja u prehranu ljudi a novija istraživanja su usredotočena na uključivanje brašna bučine pogače u pekarsku industriju. Osim kao sirovina za obogaćivanje i povećanje prehrambene vrijednosti pekarskih proizvoda, bučina pogača povećava sposobnost apsorpcije vode što može poboljšati teksturu proizvoda. Zbog svega navedenog treba poticati uzgoj ovog autohtonog usjeva te razvijati recepture za glutenske i bezglutenske pekarske proizvode sa dodatkom bučine pogače.

bučina pogača, nusproizvod

nije evidentirano

engleski

Application of pummpkin seed cake in the food industry

nije evidentirano

bučina pogača, nusproizvod

nije evidentirano

Podaci o prilogu

2018.

nije evidentirano

Podaci o matičnoj publikaciji

Podaci o skupu

Hrvatski pekar 2018, 18 kongres pekarstva, mlinarstva i slastičarstva

pozvano predavanje

13.04.2018-13.04.2018

Varaždin, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija