Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

TEKSTURALNA SVOJSTVA SUŠENIH BUĆA PRI SNIŽENOM TLAKU (CROSBI ID 667734)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Dujmić, Filip ; Marelja, Marko ; Škegro, Marko ; Karlović, Sven ; Bosiljkov, Tomislav ; Ježek, Damir ; Troha, Ferdinand ; Lasić Monika ; Brnčić, Mladen ; TEKSTURALNA SVOJSTVA SUŠENIH BUĆA PRI SNIŽENOM TLAKU // Proceedings (International conference "Valis Aurea") / Katalinic, Branko (ur.). 2018. str. 0079-0083

Podaci o odgovornosti

Dujmić, Filip ; Marelja, Marko ; Škegro, Marko ; Karlović, Sven ; Bosiljkov, Tomislav ; Ježek, Damir ; Troha, Ferdinand ; Lasić Monika ; Brnčić, Mladen ;

hrvatski

TEKSTURALNA SVOJSTVA SUŠENIH BUĆA PRI SNIŽENOM TLAKU

U radu se ispituje utjecaj primjene vakuum sušenjem sa ciljem dobivanja proizvoda sa maksimalno očuvanim organoleptičkim i kemijskim svojstvima uspoređujući sa referentnim uzorcima uz maksimalno skraćenje vremena sušenja. Sušenje predstavlja najpoznatiji i najučinkovitiji način konzerviranja namirnica. Vakuum sušenje ili sušenje pod sniženim tlakom pogodna je metoda za sušenje materijala osjetljivih na visoke temperature. Uzorci su obrađeni pri temperaturnom intervalu od 40°C do 70°C, uz podtlak u intervalu od 50 mbara do 1000 mbara (pri atmosferskom tlaku). Utvrđen je minimalan utjecaj na organoleptička (teksturalna) i nutritivna svojstva uz značajno smanjenje vremena sušenja. Vakuum sušenje ili sušenje pod sniženim tlakom je pogodna metoda za očuvanje organoleptičkih i kemijskih svojstava uz značajno smanjenje vremena.

sušenje, vakuum , vakuum sušenje, organoleptička svojstva, tekstura, buća

nije evidentirano

engleski

TEXTURAL PROPERTIES OF VACUUM DRIED PUMPKIN

nije evidentirano

drying, vacuum, pumpkin, texture, sensory properties

nije evidentirano

Podaci o prilogu

0079-0083.

2018.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

6th INTERNATIONAL CONFERENCE "VALLIS AUREA" FOCUS ON: RESEARCH & INNOVATION

Katalinic, Branko

Požega : Beč: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna

978-3-902734-10-5

1847-8204

Podaci o skupu

Vallis Aurea – 6th International Conference

poster

20.10.2018-22.10.2018

Požega, Hrvatska

Povezanost rada

Biotehnologija, Prehrambena tehnologija