Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kumis - mliječni šampanjac (CROSBI ID 257446)

Prilog u časopisu | stručni rad

Delaš, Ivančica Kumis - mliječni šampanjac // Mlijeko i ja, 27 (2018), 1; 22-23

Podaci o odgovornosti

Delaš, Ivančica

hrvatski

Kumis - mliječni šampanjac

Kumis je fermentirani mliječni proizvod sličan kefiru, ali još uvijek prilično nepoznat u našim krajevima, vjerojatno zato što se proizvodi od kobiljeg mlijeka. Zbog kiselkastog okusa djeluje osvježavajuće, a sadržaj alkohola može doseći 2, 5 vol %, dodatnom destilacijom i više, što ga svrstava u slaba alkoholna pića. Dodamo li tome mjehuriće zbog prisutnog CO2, ne čudi što ga neki nazivaju mliječnim šampanjcem.

mlijeko kobile, kumis

nije evidentirano

engleski

Kumis - milk champagne

nije evidentirano

mare milk, kumis

nije evidentirano

Podaci o izdanju

27 (1)

2018.

22-23

objavljeno

1846-8268

Povezanost rada

nije evidentirano