Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Zdrava i dijetalna prehrana u turističkoj ponudi (CROSBI ID 36924)

Prilog u knjizi | izvorni znanstveni rad

Ćurin, Katja Zdrava i dijetalna prehrana u turističkoj ponudi // Zdravlje i turizam / Mirić, Dinko ; Vlahović, Darko (ur.). Split: Hrvatsko kardiološko društvo - ogranak Split, 1998. str. 219-233

Podaci o odgovornosti

Ćurin, Katja

hrvatski

Zdrava i dijetalna prehrana u turističkoj ponudi

Turistička djelatnost kroz svoje usluge (gastronomske , rekreativne, kulturne, zabavne) može postati značajan čimbenik u ponovnom uspostavljanju ravnoteže psihičkog i fizičkog zdravlja suvremenog čovjeka.Kako je prehrana vodeći čimbenik u nastajanju i prevenciji večine kroničnih nezaraznih bolesti suvremenog čovjeka, njezino planiranje i primjena u turizmu a i uopće ima ključno mjesto u zaštiti zdravlja turista i cjelokupnog pučanstva.Unapređenje i proširenje primjene informatike na svim područjima prehrane, a posebno u turizmu, imperativ je današnje civilizacije.

prehrana, turizam, zdravstvena kultura, kronične bolesti

nije evidentirano

engleski

Nutrition in tourism adapted to contemporary morbidyti trends

nije evidentirano

nutrition, tourism, health culture, chronic diseases

nije evidentirano

Podaci o prilogu

219-233.

objavljeno

Podaci o knjizi

Zdravlje i turizam

Mirić, Dinko ; Vlahović, Darko

Split: Hrvatsko kardiološko društvo - ogranak Split

1998.

953-97591-0-2

Povezanost rada

Temeljne medicinske znanosti, Kliničke medicinske znanosti, Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita