Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Chemical Changes During the Extrusion Cooking - isopeptide bonds (CROSBI ID 159572)

Prilog u časopisu | stručni rad

Kovaček, Damir ; Ninčević, Antonela ; Miljević, Ivana Chemical Changes During the Extrusion Cooking - isopeptide bonds // PBN revija, 1-2 (2002), 8-11

Podaci o odgovornosti

Kovaček, Damir ; Ninčević, Antonela ; Miljević, Ivana

engleski

Chemical Changes During the Extrusion Cooking - isopeptide bonds

Posljednjih pedesetak godina nailazimo na sve veću primjenu postupka ekstruzije u prehrambenoj i fermentativnoj industriji. Intezivna istraživanja usmjerena su prema studiranju kemijskih promjena u sirovini, izazvanih toplinskom i mehaničkom energijom u ekstruderu. Poznato je da nekoliko uzastopnih termičkih tretmana mijenja proteinsku strukturu, pri čemu dolazi do rekombinacije proteina, te nastanka novih izopeptidnih veza. Budući da nastanak izopeptidnih veza doprinosi najvećim dijelom promjenama nutritivnih svojstava gotovog, ekstrudiranog proizvoda, naša istraživanja bila su usmjerena na proučavanje i interpretaciju njihovog nastanka primjenom metoda kvantno kemijskog modeliranja i FT-IR spektroskopije. U ovom radu korišteni su AM1 semiempirijskski i HF/6-31G* ab initio pristupi.

extrsusion; isopeptide bond; quantum chemical modeling; spectroscopy

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

1-2

2002.

8-11

objavljeno

1334-0719

Povezanost rada

Kemija