Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Antioksidacijska aktivnost vina (CROSBI ID 94911)

Prilog u časopisu | pregledni rad (stručni)

Amić, Dragan ; Trinajstić, Nenad Antioksidacijska aktivnost vina // Gazophylacium, VII (2002), 1-2; 88-93

Podaci o odgovornosti

Amić, Dragan ; Trinajstić, Nenad

hrvatski

Antioksidacijska aktivnost vina

Crveno vino bogato je sadržajem flavonoida. Flavonoidi su prirodni antioksidansi koji mogu imati važnu ulogu u sprječavanju nastanka bolesti kao što su srčana oboljenja, kancerogena oboljenja i prijevremeno starenje. Stoga je vjerojatno da pozitivni učinci redovite umjerene konzumacije crvenog vina mogu biti povezani s antioksidacijskom aktivnosti flavonoida.

crveno vino ; flavonoidi ; antioksidansi

nije evidentirano

engleski

Antioxidative activity of wines

nije evidentirano

red wine ; flavonoids ; antioxidants

nije evidentirano

Podaci o izdanju

VII (1-2)

2002.

88-93

objavljeno

1330-0504

Povezanost rada

Kemija