izvor podataka: crosbi
✓
Antioksidacijska aktivnost vina (CROSBI ID 94911)
Prilog u časopisu | pregledni rad (stručni)
Amić, Dragan ; Trinajstić, Nenad
Antioksidacijska aktivnost vina // Gazophylacium, VII (2002), 1-2; 88-93
Podaci o odgovornosti
Amić, Dragan ; Trinajstić, Nenad
hrvatski
Antioksidacijska aktivnost vina
Crveno vino bogato je sadržajem flavonoida. Flavonoidi su prirodni antioksidansi koji mogu imati važnu ulogu u sprječavanju nastanka bolesti kao što su srčana oboljenja, kancerogena oboljenja i prijevremeno starenje. Stoga je vjerojatno da pozitivni učinci redovite umjerene konzumacije crvenog vina mogu biti povezani s antioksidacijskom aktivnosti flavonoida.
crveno vino ; flavonoidi ; antioksidansi
nije evidentirano
engleski
Antioxidative activity of wines
nije evidentirano
red wine ; flavonoids ; antioxidants
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Povezanost rada
Povezane osobe
Povezane ustanove