Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kemijski sastav plodova bajama cv. Ferragnes u Ravnim Kotarima (CROSBI ID 242134)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad

Vrsaljko, Anđelko Kemijski sastav plodova bajama cv. Ferragnes u Ravnim Kotarima // Drvo : časopis za drvnu industriju, obrt, tehnologiju, trgovinu i informatiku, 4 (1998), 1-4; 3-15

Podaci o odgovornosti

Vrsaljko, Anđelko

hrvatski

Kemijski sastav plodova bajama cv. Ferragnes u Ravnim Kotarima

Tijekom dvogodišnjeg istraživanja kemijskog sastava plodova bajama cv. Ferragnes u Ravnim kotarima istražili smo razine: ugljikohidrata (ukupni šećeri, direktno reducirajući šećeri, saharoza i škrob), proteina (Proteinske frakcije i aminokiseline) i lipida. Razina lipida se kreće od 43-49 %, proteina oko 20 %, a šećera od 4, 25-5, 70 %. Primjetno je veća razina šećera (škroba) i proteina (globulini, glutelini, te AK metionin). U strukturi masnih kiselina u 1993 godini su manje zastupljene zasićene masne kiseline u odnosu na oleinsku kiselinu.

bajam ; ugljikohidrati ; proteini ; lipidi

nije evidentirano

engleski

Chemical composition of almond fruits cv. Ferragnes cultivated in region Ravni Kotari

nije evidentirano

almand ; carbo hydrates ; proteins, lipids

nije evidentirano

Podaci o izdanju

4 (1-4)

1998.

3-15

objavljeno

1330-6618

Povezanost rada

Kemija, Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija