Kemijski sastav plodova bajama cv. Ferragnes u Ravnim Kotarima (CROSBI ID 242134)
Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad
Podaci o odgovornosti
Vrsaljko, Anđelko
hrvatski
Kemijski sastav plodova bajama cv. Ferragnes u Ravnim Kotarima
Tijekom dvogodišnjeg istraživanja kemijskog sastava plodova bajama cv. Ferragnes u Ravnim kotarima istražili smo razine: ugljikohidrata (ukupni šećeri, direktno reducirajući šećeri, saharoza i škrob), proteina (Proteinske frakcije i aminokiseline) i lipida. Razina lipida se kreće od 43-49 %, proteina oko 20 %, a šećera od 4, 25-5, 70 %. Primjetno je veća razina šećera (škroba) i proteina (globulini, glutelini, te AK metionin). U strukturi masnih kiselina u 1993 godini su manje zastupljene zasićene masne kiseline u odnosu na oleinsku kiselinu.
bajam ; ugljikohidrati ; proteini ; lipidi
nije evidentirano
engleski
Chemical composition of almond fruits cv. Ferragnes cultivated in region Ravni Kotari
nije evidentirano
almand ; carbo hydrates ; proteins, lipids
nije evidentirano
Podaci o izdanju
4 (1-4)
1998.
3-15
objavljeno
1330-6618