Ispitivanje fenolnih kiselina i trjeslovina u vrsti Micromeria thymifolia (Scop.) Fritsch (CROSBI ID 358339)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Maskalan, Vjekoslav
Vladimir-Knežević, Sanda
hrvatski
Ispitivanje fenolnih kiselina i trjeslovina u vrsti Micromeria thymifolia (Scop.) Fritsch
U ovom radu provedena je kvalitativna i kvantitativna analiza fenolnih kiselina i trjeslovina u nadzemnim dijelovima biljne vrste Micromeria thymifolia (Scop.) Fritsch (Lamiaceae). Spektrofotometrijskim metodama određeni su udjeli tih tvari tijekom vegetacijskog razdoblja. Vrijednosti fenolnih kiselina bile su u granicama od 3, 30% (srpanj) do 4, 41% (rujan). Sadržaj trjeslovina bio je između 0, 65% (kolovoz) do 1, 90% (lipanj). Dobiveni rezultati pokazali su da se ipitana biljna vrsta može smatrati dobrim prirodnim izvorom fenolnih kiselina.
Micromeria thymifolia; fenolne kiseline; trjeslovine
nije evidentirano
engleski
Examination of phenolic acids in Micromeria thymifolia (Scop.) Fritsch
nije evidentirano
Micromeria thymifolia; phenolic acids; tannins
nije evidentirano
Podaci o izdanju
33
06.07.2009.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
Zagreb