Ispitivanje antimikrobnog učinka fenolnih kiselina na bakteriju Escherichia coli (CROSBI ID 369597)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Rajab, Diana
Vladimir-Knežević, Sanda
hrvatski
Ispitivanje antimikrobnog učinka fenolnih kiselina na bakteriju Escherichia coli
U okviru ovog diplomskog rada ispitan je antimikrobni učinak četrnaest fenolnih kiselina različite kemijske strukture na soj bakterije Escherichia coli ATCC 10535, primjenom mikrodilucijse metode. Sve su testirane fenolne kiseline pokazale antibakterijski učinak. Minimalne inhibitorne koncentracije fenolnih kiselina bile su u granicama od 0, 625 mg/mL do 2, 5 mg/mL, dok su minimalne baktericidne koncentracije iznosile 1, 25-5 mg/mL.
fenolne kiseline; antimikrobni učinak; Escherichia coli
nije evidentirano
engleski
Investigation of antimicrobial effects of phenolic acids against Escherichia coli
nije evidentirano
phenolic acids; antimicrobial effect; Escherichia coli
nije evidentirano
Podaci o izdanju
26
14.07.2010.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
Zagreb