Kvalitativna i kvantitativna analiza polifenola u vrstama roda Thymus L. (CROSBI ID 384005)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Ugrin, Margita
Vladimir-Knežević, Sanda
hrvatski
Kvalitativna i kvantitativna analiza polifenola u vrstama roda Thymus L.
U okviru ovog diplomskog rada provedena je kvalitativna i kvantitativna analiza polifenola u nadzemnim dijelovima šest biljnih vrsta roda Thymus: T. longicaulis, T. praecox subsp. polytrichus, T. pulegioides, T. serpyllum subsp. serpyllum, T. striatus i T. vulgaris. Dokazana je prisutnost ružmarinske i kavene kiseline, glikozidnih derivata luteolina i apigenina te trjeslovina. Određeno je da nadzemni dijelovi ispitanih vrsta sadrže 2, 62-4, 82% ukupnih polifenola, među kojima je 0, 15-0, 40% flavonoida i 1, 06-1, 59% trjeslovina.
Lamiaceae; Thymus; flavonoidi; fenolne kiseline; trjeslovine; polifenoli
nije evidentirano
engleski
Qualitative and quantitative analysis of polyphenolic compounds of Thymus species
nije evidentirano
Lamiaceae; Thymus; flavonoids; phenolic acids; tannins; polyphenols
nije evidentirano
Podaci o izdanju
38
15.04.2013.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
Zagreb