Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Klaoničko iskorištavanje i kvaliteta kopuna hibridne linije Hubbard tovljenih hranom obogaćenom glinom (CROSBI ID 266011)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad

Alagić, Damie ; Kozačinski, Lidija ; Tušek, Tatjana ; Cvrtila, Željka ; Kalember, Đurica ; Pleadin, Jelka ; Vrbančić, Marijana ; Meštrović, Marija ; Marenčić, Dejan ; Vedran, Nervo Klaoničko iskorištavanje i kvaliteta kopuna hibridne linije Hubbard tovljenih hranom obogaćenom glinom // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 6 (2018) (2018), 503-508

Podaci o odgovornosti

Alagić, Damie ; Kozačinski, Lidija ; Tušek, Tatjana ; Cvrtila, Željka ; Kalember, Đurica ; Pleadin, Jelka ; Vrbančić, Marijana ; Meštrović, Marija ; Marenčić, Dejan ; Vedran, Nervo

hrvatski

Klaoničko iskorištavanje i kvaliteta kopuna hibridne linije Hubbard tovljenih hranom obogaćenom glinom

U radu je istraživan učinak hrane obogaćene glinom („GMO free“, Fanon d.o.o.) na količinu i kakvoću mesa kopuna. Rezultati istraživanja ukazuju na visok randman i visok udio najvrjednijih dijelova trupa (prsa, batak, zabatak). Kemijskom analizom utvrđen je u uzorcima mesa kopuna udio vode od 71, 94%, bjelančevina 19, 76%, masti 6, 67% i pepela 1, 20%, dok su najzastupljenije masne kiseline bile oleinska (40, 74%), palmitinska (30, 15%) i stearinska (11, 30%).

meso kopuna, klaoničko iskorištenje, osnovni kemijski sastav, masnokiselinski profil

nije evidentirano

engleski

Effect of clay feed additives on meat yield and quality of Hubbard capons

nije evidentirano

capon meat, meat yield, chemical composition, fatty acid profile

nije evidentirano

Podaci o izdanju

6 (2018)

2018.

503-508

objavljeno

1332-0025

Povezanost rada

nije evidentirano