Klaoničko iskorištavanje i kvaliteta kopuna hibridne linije Hubbard tovljenih hranom obogaćenom glinom (CROSBI ID 266011)
Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad
Podaci o odgovornosti
Alagić, Damie ; Kozačinski, Lidija ; Tušek, Tatjana ; Cvrtila, Željka ; Kalember, Đurica ; Pleadin, Jelka ; Vrbančić, Marijana ; Meštrović, Marija ; Marenčić, Dejan ; Vedran, Nervo
hrvatski
Klaoničko iskorištavanje i kvaliteta kopuna hibridne linije Hubbard tovljenih hranom obogaćenom glinom
U radu je istraživan učinak hrane obogaćene glinom („GMO free“, Fanon d.o.o.) na količinu i kakvoću mesa kopuna. Rezultati istraživanja ukazuju na visok randman i visok udio najvrjednijih dijelova trupa (prsa, batak, zabatak). Kemijskom analizom utvrđen je u uzorcima mesa kopuna udio vode od 71, 94%, bjelančevina 19, 76%, masti 6, 67% i pepela 1, 20%, dok su najzastupljenije masne kiseline bile oleinska (40, 74%), palmitinska (30, 15%) i stearinska (11, 30%).
meso kopuna, klaoničko iskorištenje, osnovni kemijski sastav, masnokiselinski profil
nije evidentirano
engleski
Effect of clay feed additives on meat yield and quality of Hubbard capons
nije evidentirano
capon meat, meat yield, chemical composition, fatty acid profile
nije evidentirano