Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

TechTransferSIKC (CROSBI ID 17999)

Autorska knjiga | ostalo

Sečan, Ančica ; Friganović, Emilija TechTransferSIKC. Knin: Veleučilište Marko Marulić u Kninu, 2015

Podaci o odgovornosti

Sečan, Ančica ; Friganović, Emilija

hrvatski

TechTransferSIKC

Veleučilište "Marko Marulić" u Kninu (VMMK) bilo je nositelj istraživačko-tehnologijskog projekta "Transfer of technology and commercialization of innovations to food business sector of Šibenik-Knin County (TechTransferSIKC) – Transfer tehnologije i komercijalizacija inovacija u sektoru hrane Šibensko-kninske županije" (2013.-2015.) u partnerstvu s Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu (PBF) sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR), grant sheme Operativnog programa Regionalna konkurentnost (Regional Competitiveness Operational Programme 2007-2013): Fond za ulaganje u znanost i inovacije, faza II (Science and Innovation Investment Fund - SIIF, phase II). Glavni ciljevi su bili: 1. jačanje istraživačkih i tehničkih kapaciteta visokoškolskih ustanova u specifičnom području - kemija i tehnologija žitarica i proizvodnja funkcionalne hrane na bazi žitarica (osnivanje i opremanje Laboratorija za kemiju i tehnologiju žitarica na VMMK ; opremanje Laboratorija za kemiju i tehnologiju žitarica na PBF), 2. izgradnja kapaciteta za transfer tehnologije visokoškolskih ustanova i uspostava mreže za prijenos tehnologije/suradnje između visokoškolskih ustanova i subjekata u poslovanju s hranom u specifičnom području - kemija i tehnologija žitarica i proizvodnja funkcionalne hrane na bazi žitarica (poticanje i unaprjeđenje među institucijske suradnje ; povezivanje akademske i gospodarske zajednice ; izrada i provedba programa transfera tehnologije za funkcionalne proizvode na bazi žitarica ; poticanje inovacija), 3. razvoj novih funkcionalnih proizvoda na bazi žitarica obogaćenih biljem, ekstraktima bila, voćem, povrćem i pčelinjim proizvodima s krškog područja (razvoj i proizvodnja funkcionalnih proizvoda na bazi žitarica, komercijalizacija inovacija). Mreža za transfer tehnologije (funkcionalni i tradicionalni proizvodi) je uspostavljena, koncept transfera tehnologije je dokazan te je dokazano da je model transfera tehnologije učinkovit.

TechTransferSIKC

CIP zapis dostupan u računalnom katalogu Znanastvene knjižnice Zadar pod brojem: 141104038

engleski

TechTransferSIKC

nije evidentirano

TechTransferSIKC

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Knin: Veleučilište Marko Marulić u Kninu

2015.

978-953-7504-14-4

32

prvo

objavljeno

Povezanost rada

Nutricionizam, Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija