Senzorska procjena tjestenine obogaćene brašnom konoplje (Cannabis sativa supsp. sativa L.) (CROSBI ID 427330)
Ocjenski rad | završni rad
Podaci o odgovornosti
Ujaković, Sara
Friganović, Emilija
hrvatski
Senzorska procjena tjestenine obogaćene brašnom konoplje (Cannabis sativa supsp. sativa L.)
Cilj ovog rada bio je utvrditi prihvatljivost svježih i svježih kuhanih uzoraka širokih rezanaca obogaćenih različitim udjelima konoplje u prahu od strane potrošača. U tu svrhu pripremljena su i uspoređena po 4 (četiri) uzorka širokih rezanaca, svježih i svježih kuhanih, s različitim udjelima konopljinog brašna u recepturi proizvoda od 0% (kontrolni uzorak), 5 %, 10 % i 20 % na ukupne suhe sastojke. Iz dobivenih rezultata senzorske procjene može se zaključiti da je najprihvatljiviji uzorak širokih rezanaca obogaćenih konopljinim brašnom je onaj s udjelom konopljinog brašna od 10 % na ukupne suhe sastojke i u slučaju svježih i u slučaju kuhanih uzoraka.
tjestenina ; obogaćivanje tjestenine ; brašno konoplje (Cannabis sativa subsp. sativa L.) ; senzorska procjena
Završni rad - preddiplomski stručni studij
engleski
Sensory evalution of hemp (Cannabis sativa supsp. sativa L.) flour enriched pasta
nije evidentirano
pasta ; pasta enrichment ; hemp flour (Cannabis sativa subsp. sativa L.) ; sensory evaluation
nije evidentirano
Podaci o izdanju
19
17.10.2018.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Veleučilište "Marko Marulić" u Kninu
Knin