Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Senzorska procjena tjestenine obogaćene brašnom konoplje (Cannabis sativa supsp. sativa L.) (CROSBI ID 427330)

Ocjenski rad | završni rad

Ujaković, Sara Senzorska procjena tjestenine obogaćene brašnom konoplje (Cannabis sativa supsp. sativa L.) / Friganović, Emilija (mentor); Knin, Veleučilište "Marko Marulić" u Kninu, . 2018

Podaci o odgovornosti

Ujaković, Sara

Friganović, Emilija

hrvatski

Senzorska procjena tjestenine obogaćene brašnom konoplje (Cannabis sativa supsp. sativa L.)

Cilj ovog rada bio je utvrditi prihvatljivost svježih i svježih kuhanih uzoraka širokih rezanaca obogaćenih različitim udjelima konoplje u prahu od strane potrošača. U tu svrhu pripremljena su i uspoređena po 4 (četiri) uzorka širokih rezanaca, svježih i svježih kuhanih, s različitim udjelima konopljinog brašna u recepturi proizvoda od 0% (kontrolni uzorak), 5 %, 10 % i 20 % na ukupne suhe sastojke. Iz dobivenih rezultata senzorske procjene može se zaključiti da je najprihvatljiviji uzorak širokih rezanaca obogaćenih konopljinim brašnom je onaj s udjelom konopljinog brašna od 10 % na ukupne suhe sastojke i u slučaju svježih i u slučaju kuhanih uzoraka.

tjestenina ; obogaćivanje tjestenine ; brašno konoplje (Cannabis sativa subsp. sativa L.) ; senzorska procjena

Završni rad - preddiplomski stručni studij

engleski

Sensory evalution of hemp (Cannabis sativa supsp. sativa L.) flour enriched pasta

nije evidentirano

pasta ; pasta enrichment ; hemp flour (Cannabis sativa subsp. sativa L.) ; sensory evaluation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

19

17.10.2018.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Veleučilište "Marko Marulić" u Kninu

Knin

Povezanost rada

Nutricionizam, Prehrambena tehnologija